lördag 12 november 2011

Bättre och bättre

Det verkar gå åt rätt håll med dom vita blodkropparna. Det togs blodprov på både Clara och Matilde igår och resultaten var att Claras var bra och Matildes bättre men inte riktigt bra ännu. Imorgon ska dom ta nya blodprov för att se om det håller i sig.

Matilde har inte alls varit lika arg den här helgen som hon var förra helgen, eller så har vi bara lyckats pricka in våra besök när hon är trötter och inte orkar skrika längre? ;o)

Vi har försökt mata Clara var tredje timme sen igår kväll (utom på natten, det tar personalen hand om) men det går sådär. Oftast sover hon så gott att det är svårt att väcka henne, och nappflaskan intresserar inte alls. Hon har väl fått i sig max 10 ml dom senaste gångerna vi har försökt... Det är ju mycket enklare att få maten i en sond utan att anstränga sig än att hålla på och jobba sig med nappflaskan...

Clara har somnat om efter matningsförsök....

Idag är flickorna 2 veckor och 2 dagar gamla.

12 kommentarer:

 1. Så bra at det går fremover, håper at de fikser de hvite blodlegemene på Matilde også. De er så fine begge to. Hvor mye veier de egentlig? Ønsker dere lykke til alle fire. Tenker mye på dere.

  SvaraRadera
 2. Skön läsning. Så fina de är!

  SvaraRadera
 3. Torill: Matilde väger 1 kg 1200 gram och Clara 1 kg 940 gram.

  SvaraRadera
 4. Härligt att det går framåt!
  De är så fina!

  SvaraRadera
 5. Så gott att höra att flickorna mår allt bättre, hoppas det fortsätter så och att det känns lite lugnare för er föräldrar också!

  SvaraRadera
 6. Jag håller alla tummar och tår. De är såå fina. Kompisar med barn säger att om barnet somnar under matning så kan man smeka dem på kinden eller prova att pilla dem under fötterna (typ kittla). Vet att smekning på kinden brukar få igång sugreflexen.
  Visst är döttrarna lika sin far?

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Era flickor är jättefina, Helena!

  SvaraRadera
 8. Så fina de är era flickor! Skönt att det går framåt med blodkropparna.

  SvaraRadera
 9. Åh vilka goda nyheter att de blir bättre och bättre. Fantastiskt att Matilde knappar in på vikten också. Sötnosar :)

  SvaraRadera
 10. Skönt att det börjar gå åt rätt håll med blodkropparna! Clara är nog bara lite lat eftersom hon kommit på att man kan få mat utan att behöva anstränga sig. ;0)Matilde får förhoppningsvis också snart lämna intensiven, håller tummarna för det!

  SvaraRadera
 11. Clara är väl en liten latmask men det går nog bättre ju större coh starkare hon blir. Och det är väl klart att Matilde inte skriker när hon har mamma hos sig =). Hoppas hon får lämna intensiven snart!

  SvaraRadera
 12. Det är verkligen underbart att läsa att flickorna kämpar på. De är tuffa och pigga på livet!

  Sondmatning, låter avslappnat... finns det tillgängligt för fullt friska vuxna. Kanske blir en ny form av semester :o

  Håller tummarna för er och flickornas forsatta tillfrisknande.

  SvaraRadera