torsdag 10 november 2011

Imorgon är det dags igen

Här har vi haft dåligt väder hela veckan, och jag försöker in i det sista få lite fler kläder torra, för imorgon bär det av mot sjukhuset igen. Om anhörigrummet på avdelningen är ledigt kommer jag att stanna kvar där. Eftersom Peppe bara kan komma på helgerna så gäller det att tänka till med packningen, det dröjer ju 2 veckor innan det som blivit smutsigt kommer tillbaka rent och fint..

Matildes hus

Peppe har pratat med överläkaren idag och då fick vi reda på att infektionen som Matilde hade har gått över, men problemet med dom vita blodkropparna kvarstår, och dom har ännu inte kommit underfund med varför...


Klaras hus

Ps. Dom söta, rosa mössorna tillhör sjukhuset. Tjejerna har även söta små virkade sockar liggandes i kuvöserna.

7 kommentarer:

 1. Hoppas att de snart får lämna kuvöserna så att ni kan få hålla dem i famnen!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 2. Tänker på er, vilken dramatik ni genomlever hoppas de små snart få komma hem.
  kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas läkarna snart kommer på varför och att ni snart får pyssla om dem båda två.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Förstår att det känns svårt att inte få hålla om de små liven i famnen men hoppas att allt går bra och att läkarna hittar svaret på problemet med blodkropparna.
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 5. Bo på sjukhus är väl inte det roligaste, men du får vara nära era flickor! Hoppas läkarna kommer underfund med vad det är med de vita blodkropparna. Härligt att du kan få börja ta hand om Clara i alla fall, då kan du träna på henne och när det är Matildes tur att slippa intensiven är du fullärd! ;0)

  SvaraRadera
 6. Hej jag heter Emilie Sundbom och studerar etnologi C på Södertörns högskola i Huddinge lite utanför Stockholm.
  Jag har själv bott i Spanien i tre år vilket ledde mig in på etnologistudier som handlar om kulturer.

  Jag skall nu skriva min C- uppsats som handlar om identitets tillskrivelse hos svenskar om bor utomlands i andra länder i Europa.

  Syftet för studien är att ta reda på hur svenskar tillskrivs alternativt tillskriver sig nationell tillhörighet och hur den förändrar sig i olika sociala situationer och gruppkonstellationer när de befinner sig i.
  Jag ämnar undersöka om personer ser sig som svenskar, skandinaver eller européer och ta reda på om identitetstillhörigheten skiftar beroende på vilka nationaliteter som representeras i situationen.

  Jag vill undersöka om den nationella identitetstillhörigheten ändras beroende på vilket land eller vilken annan världsdel som representeras i sammanhanget. Jag ämnar också undersöka om den situationsbundna geografiska kunskapen, som tillgås i gruppen, är avgörande för den nationalitet som personerna identifierar sig med.

  Problemområdet uppsatsen avser att beröra är identitetsskapande processer där människor av olika nationaliteter möts. Detta för att undersöka hur nationaliteten definieras eller ändras beroende på situationen och se hur det hanteras i vardagen. Jag avser också studera hur dessa personer identifierar sig med andra av samma nationalitet genom att komma från samma land.

  Jag hittade din blogg på bloggtoppen och tycker att det skulle vara intressant att intervjua dig eftersom du bor i Europa.
  Intervjun skulle i så fall ske på skype och jag kommer skicka lite frågor som du kan tänka på innan det blir dags för intervjun.
  Jag skulle verkligen uppskatta ditt deltagande. Jag kan anpassa mig helt beroende på om du kan dagtid eller kvällstid.


  Med vänlig hälsning Emilie Sundbom
  emilie.sundbom@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Om man har läst din blogg, borde man förstå att du har lite annat än ev. intervjuer att tänka på.

  SvaraRadera