onsdag 9 november 2011

Clara har flyttat

I söndags var det dags att åka hem en sväng igen. Eftersom båda tjejerna låg kvar på intensiven där vi bara kan komma in en liten stund någon/några gånger om dagen så såg vi ingen anledning till att jag skulle stanna kvar där under veckan.
Vi pratade med överläkaren innan och han trodde att Clara skulle få flytta till den andra avdelningen framåt helgen. Problemen som Matilde hade med hjärta och lunga har gått över men hon har en infektion och båda har fortfarande problem med dom vita blodkropparna, vilket innebär att dom hittills har fått blodtransfusioner ungefär var fjärde dag.

Clara 10 dagar (foto taget i söndags)

Idag på morgonen när Peppe ringde till avdelningen fick vi reda på att Clara redan har flyttat ut från intensiven. Det blev vi otroligt glada över, men vi kan inte åka tillbaka förräns på fredag, för bilen har tid bokad hos "doktorn" på torsdag kväll. Om vi hoppar över det riskerar vi att bli stående längs vägen och det skulle ju inte direkt vara optimalt just nu.

Matilde 10 dagar (fotot taget i söndags)

Nu när Clara har flyttat in på avdelningen där barnen som inte har behov av så mycket vård får bo så kommer jag att stanna på sjukhuset länge, antagligen ända tills båda tjejerna är redo för att följa med hem. Jag ser inte direkt fram emot att bo på sjukhuset, men jag ser fram emot att få börja ta hand om Clara. Mata henne, byta blöja, hålla henne i famnen.

13 kommentarer:

 1. Men dom är väl för söta!
  Otäckt med så många transfusioner, men får hoppas att dom är proppfulla med antikroppar mot infektionen som bråkar med dom!

  Underbart skönt att höra att Clara blivit "nedgraderad"; hoppas Matilde snart får göra syrran sällskap! (Vem av dom är äldst f'resten?)
  :)

  SvaraRadera
 2. Ninnibeth: Matilde är född kl 18.30 och Clara kl 18.32

  SvaraRadera
 3. Jag "ramlade" in över din blogg för en tid sedan (tror att jag satt och drömde om Italien..som vanligt.. :) ) och fastnade då för dina vackra fotografier.

  Nu läser jag om två vackra flickor som ni (liksom jag) fått kämpa för att få älska, nära, bära, njuta av och visa världen för. Vi känner inte varandra alls men det finns ett "systerskap" i att dela vissa upplevelser - även om jag inte alls vet djupet av din personliga tragedi så vet jag åtminstone vad längtan är - och vad sorg kan vara och rädsland för "tänk om aldrig.."

  Och hoppet.
  Och förtvivlan.
  Om livets orättvisa...

  Därför blir jag så hjärtinnerligt lycklig dels över att läsa att Flickorna äntligen är här (överhuvudtaget) - och att de mår allt bättre även om jag förstår det som om saker och ting ännu är något ovissa.

  Men från en främling så här på andra sidan datorskärmen - och på Södermalm i Stockholm - vill jag bara delge er mina varma omtankar om ert väl och ve och en allmän glädjeriktdad känsla av lycka för det som - trots allt - har hänt.

  Livets mirakel är outgrundliga och förunderliga.

  Mvh/ Malin (underbaraunderbar@yahoo.se)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att höra att flickorna mår bättre och att Clara har fått flytta från intensivvårdsavdelningen. Måste kännas skönt att åtminstone få pyssla om en av dina små söta prinsessor!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Men vad härligt med ett steg åt rätt håll!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Det är så skönt att höra. Hoppas nu att Matilde snabbt blir starkare. Det verkar som om de är i goda händer på sjukhuset.

  Och du - vilka fantastiskt fina flickor du har!

  SvaraRadera
 7. Jessica (fd Nollan)9 november 2011 19:12

  Så fina de är era flickor! Och så skönt att du nu kommer att få vara så mycket närmare Clara. Kan bara ana hur du måste längta efter att få hålla dina flickor i famnen. Hoppas nu det fortsätter framåt för Matilde, så hon snart gör syrran sällskap!

  SvaraRadera
 8. Å så fina bilder! Glädjer mig att du snart får hålla åtminstone en av dina söta döttrar i din famn och pyssla om henne. Håller tummarna för att även bilen tillfrisknar.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Så fina era små flickor är! Skönt dessutom att Clara har fått lämna intensiven. Förstår att tanken på att bo på sjukhuset är så där men samtidigt så tror jag att din nävoro är otroligt viktig för flickorna. Skönt att få vara när dem dessutom...

  SvaraRadera
 10. Så rörande bilder! Och fina mössor! Gläder mig med dig. Nu vågar du väl ta med fina kameran till sjukhuset?

  SvaraRadera
 11. Åååå vad fina de är!
  Förstår att du längtar efter att få ta hand om dem, snart så :O)
  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Gud så fina de är! Underbara. Och så skönt att du snart kan få ta hand om Clara själv, det måste kännas fantastiskt!

  SvaraRadera