måndag 26 december 2011

Matildemys

Hallåå.. är  det nån där??


idag lämnade vi Clara med hennes faster och åkte iväg till Ragusa för att gosa med Matilde som har fått flytta ut ur kuvösen.
Att ta henne i famnen var lite som att resa tillbaka någon månad i tiden. Hon är precis lik Clara när hon var lika liten. Alla små ljud, miner och gester är precis lika! Hon väger verkligen ingenting, det känns som att ha en fjäder i famnen :o)

Hon har blivit mycket lugnare sen hon fick flytta ut, få på sig kläder och bäddas ner under ett täcke, och sköterskan som häromdagen skojade och undrade när vi skulle ta hem henne för att hon gjorde alla galen med sin gråt, sa idag att matilde är hennes lilla kärlek och att hon inte vill ge henne till oss sen :o)

När vi hade matat Matilde och gosat med henne gick vi och lämnade tillbaka henne till sköterskorna för att gå och prata med doktorn. När vi kom tillbaka för att säga hej då till alla såg vi något såå gulligt. Den manlige skötaren som arbetade när tvillingarna föddes, och som har tagit mycket hand om särskilt Matilde inne på intensiven, arbetar nu på den andra avdelningen... Han satt och tittade på tv med Matilde i famnen!! Vi har ALDRIG sett personalen bära omkring på något av barnen haha! Han såg lite småskyldig ut och sa:
- Alltså... hon ville inte sova...

Det kanske finns risk för att någon av dom där två kidnappar henne? ;o)

Matilde mår ganska bra. Hon vägde 1 kg och 970 gram i morse. Blodkropparna är ännu inte i rätt antal, och det kan hända att hon behöver ytterligare någon transfusion, men läkaren sa att det verkar som att hon börjar producera dom så smått själv nu.13 kommentarer:

 1. Vad härligt läsning Helena. Blir ju rörd till tårarna. Men håll hårt i henne så ingen tar henne ;) Dom här tjejerna har du kämpat hårt för. Vilken go´bit!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det verkar som ni borde hålla ordentlig koll på den där personalen så ingen av dem kidnappar Matilde! ;0)

  SvaraRadera
 3. Vad härligt för er att ni äntligen fick gosa med henne. Hon är så otroligt söt!

  SvaraRadera
 4. Måste kännas skönt att veta att Matilde blir ompysslad och får godhet o värme när ni inte kan vara där!
  Kram från Malta

  SvaraRadera
 5. Men vilken underbar julklapp i efterskott! Blir tårögd över att höra att hon kämpat så bra, och är inte ett dugg förvånad att hon lindat sköterskorna runt det ytte pytte lillfingret; den där första bilden på henne fick nästan mig att börja leta biljett till Sicilien... ;)
  Är så himla glad för er skull! Hoppas blodkroppspruduktionen komer igång snart så ni får hem båda tjejerna!

  SvaraRadera
 6. Du är så välkommen Ninni! Särskilt nattetid sen när Matilde också kommit hem ;o)

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att allt går framåt. Jag tror det är något speciellt med personal som får förmånen att jobba med dessa "kämparbarn".

  SvaraRadera
 8. Härlig läsning. Sitter här tårögd av glädje för er skull. Kanske ni snart får hem även denna lilla prinsessa!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 9. Så himla fint att läsa. De där två små tjejerna har en speciell plats i mitt hjärta också vid det här laget.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 10. Va söt hon är! vilket litet pyre!

  SvaraRadera
 11. Underbart och tänk så fantastiskt att vi alla får vara med på ett hörn. Tack från Eva i Tyresö

  SvaraRadera
 12. Jag håller mina tummar för båda era flickor!

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att det äntligen sker stora framsteg. Det låter verkligen som att hon snart får komma hem till er. OCH vilken underbar första bild!!!

  SvaraRadera