tisdag 31 januari 2012

Motsägelsefullt...

Igår när vi var på sjukhuset för att skriva under medgivandet för magnetröntgen blev jag lite irriterad.. Vi hade blivit tillsagda att vara där kl 9... Vi meddelade vår ankomst och blev tillsagda att sätta oss i väntrummet och vänta... Tiden bara gick och gick och inget hände... Man måste vara på fastande mage och ju längre tiden gick desto mer skrek Clara... När klockan blivit halv elva och inget hänt ännu gick jag in på avdelningen och undrade vad dom höll på med... - Vi väntar på att dom ska ringa från röntgenavdelningen sa sköterskan... - Jo, men flickan är på fastande mage sa jag... (med en liten gnutta irritation i rösten)... Då kom sköterskan på att dom kanske kunde ringa själva till röntgen... Då tog det bara fem minuter så var vi äntligen på väg!

Undersökningen gick bra, men svaret kommer inte förräns idag. När vi var färdiga var kl halv tolv, så vi väntade tills besökstiden kl 12... Vi matade Matilde och gosade med båda under den timme som man får vara där, och efteråt hade jag tänkt prata med en läkare, för jag hade bestämt för mig att informationstiden var kl 13, men då hade alla försvunnit... När jag kom hem läste jag igenom informationsbladet igen och insåg att jag hade fel för mig. Man får bara be om information om sina barn mellan 12.30 och 13.00... man måste alltså välja om man vill spendera tid med sitt barn eller om man vill ha info från läkarna??

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det där informationsbladet och åt deras strikta regler. Det står att för ett litet barn är det dramatiskt att bli inlagt på sjukhus och att kontakten barn-förälder är mycket viktig och att dom uppmuntrar föräldrar att spendera så mycket tid som möjligt med sina barn... Lite längre ner på bladet finns reglerna för besök...
Besökstid för mammor: 12.00-13.00 och 18.00-19.00
Besökstid för pappor: 12.30-13.00 och 18.30-19.00
Besökstid för mammor vars barn inte äter själva (amning el nappflaska) 12.30-1300 och 18.30-19.00
Tid då man kan få prata med läkare: 12.30-13.00

Tur att vi har tvillingar! Tack vare att dom är två får Peppe komma in samma tid som mammorna, annars hade han fått vänta en halvtimme varje gång...

Idag åker jag dit ensam vid lunch, eftersom jag vill prata med läkarna. Jag har en del frågor som jag gärna  vill ha svar på... Bland annat hur det kommer sig att Clara inte går upp i vikt, och hur det kommer sig att Matildes sår blivit mycket större och mer infekterat...

23 kommentarer:

 1. OCH jag hoppas du säger något om deras idiotiska regler!!! Jag förstår absolut att du blev arg över det hela! Hoppas nu ni får några goda nyheter...
  Kram!
  Tez

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att göra det när vi får ta hem dom...

   Radera
 2. Här vet man inte om man ska skratta eller gråta. Så extremt konstigt. Både föräldrar och barn behöver ju varandra så självklart ska de spendera så mycket tid med varandra som möjligt. Idiotiska regler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, visst vet man inte.. man borde väl egentligen bli heligt skitförbannad..

   Radera
 3. Bara ruskar på huvudet och instämmer med Della!!! Styrka och mod! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ruskar på huvudet jag också...

   Radera
 4. Herregud. Trots att jag bott i det här landet ganska länge nu slutar man aldrig att förvånas... HUR kan man bara ha ett par timmars besökstid? Det borde ju vara möjligt att få träffa sina barn alltid! Och varför ska pappan inte få vara med lika länge som mamman?! Man blir ju gråtfärdig. Det är sånt här som får mig att känna att jag faktiskt skulle ha lust att åka till Sverige nu och stanna där tills min lilla bebbe i magen är född.

  Lycka till med allt!!! En kram från oss i norditalien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är är det inte så på alla sjukhus. Både i Ragusa och i Catania får föräldrarna vistas så mycket dom vill inne på avdelningen med sina bebisar, med undantag för när läkarna går ronden och när dom har något akutfall.

   Radera
 5. Vilken resa ni gör, och tack för att du delar med dig! Det där med informationstider och vistelsetider verkar ju urknäppt...ni borde ju få vara med era telingar hela tiden!!!!!

  SvaraRadera
 6. Men kära nån, så fånigt. Och varför får papporna kortare besökstid? Du får sannerligen vara envis och ha en stor dos tålamod när du åker dit.

  SvaraRadera
 7. Ja, det låter verkligen helt knäppt Helena! Ingen som har påpekat motsägelserna för dem?
  Kram Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar inte så... Funderar på att skicka en anonym "utvärdering" längre fram... Anonym för att vi måste ha med dom att göra i 6 år till...

   Radera
 8. Jag blir så upprörd...vad är det för konstiga regler. Jag jobbar själv med svårt sjuka barn...och hos oss bor ju föräldrarna med sina barn på sjukhuset. Och besökstid har vi ingen speciell...bara man inte stör andra får man var där så mycket man vill. Måste ju vara hemskt att bara få träffa sitt barn 1 timme om dagen. Det är ju väldigt viktigt att knyta an till sina barn...och mamma och pappa är ju de som är viktigast för barnet/barnen. Hoppas att ni snart är tillsammans alla fyra igen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen helt galet. I Ragusa fick vi vara där så mycket vi ville, så länge dom inte arbetade med något av dom andra barnen.

   Radera
 9. Det verkar ju som det är olika personer som skrivit ihop reglerna var och en på sitt håll, och sen har de bara slagit ihop allt utan att kontrollera varandra och kompromissa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja så måste det vara :o)

   Radera
 10. Mycket kan man säga om svensk sjukvård men man har i alla fall insett vikten av att ha föräldrarna närvarande. Dygnet runt om det så behövs och önskas.

  Det du beskriver påminner om hur det var när jag opererade bort halsmandlarna en gång i forntiden... Fy så hemskt minns jag att det var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att dom är så små att dom inte kommer att komma ihåg det här. Jag tröstar mig med att intala mig själv att dom inte har någon direkt tidsuppfattning ännu...

   Radera
 11. Men herregud! Det låter helt sjukt att man inte kan får vara mer med sina barn, att behöva rusa in 30 min (i pappornas fall) och sedan sitta i närheten ytterligare 6 timmar för att komma in 30 min till. Att dessutom bara ha 30 minuter till att fråga läkarna. Jag är förbluffad, det är för jäkligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det.. Det värsta är ju att man måste välja mellan tid med barnen och information från läkarna...

   Radera
 12. men herregud jag är förstummad!
  och detta ska vara Europa?!?!

  hoppas du/ni är så starka som ni verkar....jag skulle inte greja det utan ställa till med ett d-la liv ;-))

  SvaraRadera