torsdag 26 januari 2012

Tidigast på måndag...


Clara

Vi har precis kommit hem igen efter att ha varit och hälsat på Clara och Matilde. Clara grät och var hungrig, men läkaren har bestämt att hon ska äta mera sällan nu (varje 3,5 tim istället för var tredje) så hon fick snällt vänta. Som tur är somnade hon innan vi gick. Det är skitjobbigt att behöva lämna om dom gråter...

Matilde blev matad av en sköterska när vi kom. Jag tog över och även hon somnade innan vi gick.

Idag har dom gjort skiktröntgen på Clara och för tillfället behövs inga kirurgiska ingrepp, men man ska även göra magnetröntgen på måndag för säkerhets skull och sen måste det hållas under kontroll regelbundet.

Dom har tagit blodprover på båda som var bra, och Matildes födelsemärke har visats upp för plastikkirurger, men det var inte inskrivet i hennes journal ännu, så vad dom sa fick vi inte reda på ikväll. Imorgon åker vi dit till besökstiden kl 12, då finns läkarna där så att vi kan få lite mer information.

Clara får alltså komma hem tidigast på måndag kväll. Jag hoppas att Matilde får komma hem innan dess...12 kommentarer:

 1. Vilken ljuvlig bild på Clara!

  Det är inte så att födelsemärket är ett så kallat "storkbett"? Ett rött märke som nyfödda barn kan ha. De kan vara stora men försvinner av sig själ. Ganska vanligt...

  Skönt att det inte behövdes göras något ingrepp.Hoppas ni snart har flickorna hemma igen.

  SvaraRadera
 2. Znogge: Dom har ett par storkbett båda två, men det är jämna, fina märken. Ljusröda... Det här är upphöjt eller vad man ska säga, det sticker alltså ut, har ojämna kanter och är ilsket rött...

  SvaraRadera
 3. Min son hade något likt det du beskriver. Å det var någon slags tillväxt som var helt ofarligt. När han växte så slätades det ut och det ilsket röda mattades. Märket satt på huvudet så turligt nog täckte håret allt med tiden - men det var många som ryggade till när de såg honom som liten.

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart foto! Hoppas verkligen att de får komma hem snart. Kan det inte vara ett smultronmärke hon har? Hur som helst så är det ju bra att de kollar upp det.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken bild! Så fin hon är!

  Håller tummarna för fortsatta bra besked i morgon.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bild på Clara. Så vacker hon är.

  SvaraRadera
 7. Gullunge! Men det låter ju mitt i alltihop som om de har koll på barnen. Å verkar vara noggranna med undersökningar och annat. Hoppas att du får hem en av dem under helgen åtminstone. Men ska inte barn få äta när de är hungriga? Å förståååår att det måste vara ett litet inferno att lämna när de gråter... Bara att lämna dem över huvudtaget!!! Ni är starka!!! Kram

  SvaraRadera
 8. Så söt... kan känna bebisdoften! :-)

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt att du berättar för oss om de olika stegen. tack för det från Eva i Tyresö

  SvaraRadera
 10. En sån söt liten Clara! Håller tummarna för att ni får ta med er i alla fall Matilde hem idag. Det borde väl vara hennes tur att få lite egentid med sina föräldrar kan man tycka.

  SvaraRadera
 11. Fin hon är :)

  Skönt att de kollar upp allt på en och samma gång, men jobbigt att vara ifrån de små. Hoppas de kommer hem snart, friska och krya.

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Vackra Clara!

  Jag kommer ihåg att Tess hade ett rött, utåtbuktat, ilsket rött märke under ögat när hon var liten. Det var jag orolig för men doktorn lugnade mig och sa att det skulle försvinna. Han hadde rätt :) Det var ett såkallat Jordgubbsmärke.

  Jag hoppas att både Matilde och Clara får komma hem fort igen.

  Kram från en fattig Sara som inte har råd med badkläder åt barnen ;)

  SvaraRadera