onsdag 29 februari 2012

Blogga för varenda unge - Alltfler barn i slum och fattigdom när städer växerDen traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn.

Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. 
Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här: http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.
Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom

2 kommentarer:

  1. Jag ska kolla in det. Vi skaffade nyligen ett faddderbarn och hoppas det ska hjälpa henne och hennes by. Många bäckar små...

    SvaraRadera
  2. Ska absolut göra en liten insats jag med. det är väl det minsta man kan begära. Har fadderbarn och säljer fotokort på jobbet där pengarna går till tandvård för behövande barn. Man blir även en lyckligare människa genom att kunna dela med sig lite. Kostar så lite och ger så mycket.
    Kram!

    SvaraRadera