torsdag 1 mars 2012

Lite kontroller


Nu var det ett tag sedan vi var iväg på kontroller, så den här veckan slår vi till och åker iväg två gånger.
Idag var vi i Messina, på centret för prematurer. Det var vanlig kontroll, ultraljud på höfter och njurar och sprutor. För Clara var det även kontroll av hjärtat.
Sprutorna är ett vaccin som ska hjälpa till med utvecklingen av immunförsvaret. Egentligen får bara barn som är födda före vecka 32 det, men eftersom Clara och Matilde var så dåliga när dom föddes så såg överläkaren i Ragusa till att man fick tillstånd att ge dessa sprutor. Det är 5 st som ska tas med en månads mellanrum.
Matilde fick sin tredje (hon fick sin första när hon var kvar på sjukhuset i Ragusa) och Matilde sin andra. Clara sa inte ett pip men Matilde skrek i högan sky!

Alla kontroller såg i alla fall bra ut. Clara har ett hål i väggen mellan två kammare i hjärtat, men det är inget som man behöver göra något åt just nu. Om en månad ska det kontrolleras igen, så man ser om det börjar växa ihop eller blir större.
Om det inte växer ihop av sig själv kan man göra ett litet ingrepp när hon är 6 år gammal. Man går in med en slags sond, så det är inte en riktig operation om jag förstod det rätt.

Tjejerna var klädda som på bilden och både läkare och sköterskor blev förälskade i dom fina skorna, det var knappt vi fick med oss skorna hem! :o)

Imorgon ska vi till det lokala sjukhuset där en allmän hälsokontroll ska göras innan dom äntligen kan få sitt vaccin som man egentligen ska ta när man är två månader gammal. Vi har haft problem att hitta någon som vill göra det bara... På avdelningarna där dom varit inlagda gör dom det inte, på vårdcentralen vägrade man efter att ha läst deras journaler och barnläkaren gör det inte heller...

8 kommentarer:

 1. Hoppas ni snart kan få någon att ge tjejerna vaccinet så de hinner få det innan de tar studenten. ;0)

  SvaraRadera
 2. Men de är ju kalasfina era flickor och så läckra i sina kläder och SKOOOR! Dessa skooor! Ljulvliga!
  Mathilde är mer rebell och Clara ser ut att vara den ordentliga - åtminstone på fotot. Hoppas nu att jag inte blandat ihop flickorna de fina!

  SvaraRadera
 3. Clara till vänster och Matilde till höger :o)

  SvaraRadera
 4. De är alldeles underbara! Både flickorna och skorna.

  SvaraRadera
 5. Så jättefina era flickor är! Nu tycker jag att Matilde ser större och rundare ut i sitt ansikte. Båda ser så medvetna ut nu, alltså medvetna om sin omgivning. De börjar vara med på allvar helt enkelt:). / Monika M

  SvaraRadera
 6. Dom är ju såå söta, prinsessorna. Hoppas verkligen att de får sina sprutor. Det verkar ju inte klokt att det ska vara så . Ni har verkligen kommit i kläm där.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Dom är alltid så fina och ser ut att må så gott, era små töser. Skorna är ju så charmerande!

  SvaraRadera
 8. Man ser verkligen att de "växt på sig"...sötisarna. Pigga och alerta.

  SvaraRadera