måndag 19 mars 2012

Smarta saker


Idag kom ett paket fram med en smart grej som jag beställt från ebay.
Eftersom tjejerna under sina första 2-3 månader bara legat på rygg, och för att dom är prematura och därmed har mjukare skalle, så är deras bakhuvuden ganska platta och dessutom lite sneda eftersom man gärna ofta ligger med huvudet vridet åt ett särskilt håll.
Det var först för cirka en månad sedan som doktorn sa att vi nu kunde låta dom ligga på sidan, men bara på dagarna när vi har dom under kontroll, men tjejerna är inte jätteförtjusta, och även om dom nöjer sig så rullar dom lätt över på rygg igen.
 (Sen kan man ju diskutera det här med hur bebisar ska ligga, det ändras ju varannat år eller så känns det som).
På ebay fick jag syn på dom här kuddarna som förhindrar att barnet kan rulla över på rygg eller mage. Det är ett brett band emellan dom 2 kuddarna och i ena änden, och på den ena kudden, sitter kardborre så att man kan reglera hur långt ifrån varandra kuddarna ska vara.

Smart va?

8 kommentarer:

 1. Supersmart!! Min lille ligger gärna åt samma håll, men än är han inte sned. Jag försöker vända på honom men som du säger vänder de små liven gärna tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här hittade jag: http://viewitem.eim.ebay.se/New-Safe-Anti-Roll-Pillow-Tool-Baby-Sleep-Positioner-Jh4/260916446270/item 40 kr kostar dom. Det tar ungefär en månad innan det kommer fram dock.

   Radera
 2. Å så fint!
  Skönt att de kan ligga och ha kontakt med varandra.
  Kram från Eva i Tyresö

  SvaraRadera
 3. änna görsmart!!! Å så kan de ju vara lite sociala face to face om de ligger på sidan en stund. Så sant som du skriver att rönen ändrar sig minst en gång om året. Jag vet inte hur vi 60- och 70-talister överlevde egentligen! :-)

  SvaraRadera
 4. Mycket smart! Kanske de kommer att gilla ligga på sidan med lite mer stöd...måste vara kul att kolla på varandra iaf :D
  -Tez

  SvaraRadera
 5. Hur smart som helst! När våra barn var små skulle de ligga på mage och jag blev nästan utskälld eftersom äldsta fröken helst sov på rygg. När jag själv var nyfödd var det rygg som gällde... Ett under att så många barn klarar sig...

  SvaraRadera
 6. vilken smart grej!

  ja konstigt det där att det ändrar sig hit och dit hur barn ska sova...när mina var små så var det mage som gällde...nu är det rygg.

  SvaraRadera