fredag 27 april 2012

6 månader

Idag för 6 månader sedan vaknade jag som vanligt (ja, efter 6 veckor på samma ställe blir allt "som vanligt") i min säng på sjukhuset Canizzaro i Catania... Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag väl ana att det skulle bli sista dagen med jättestor mage, att Clara och Matilde skulle komma till världen just den dagen.

Visserligen hade jag fått göra om en avlyssning av deras hjärtan sent på kvällen dagen innan, men blev skickad i säng med beskedet att allt verkade vara normalt. På morgonen blev jag kallad till ultraljud och fick reda på att tjejerna inte mådde helt bra. Man skulle diskutera med överläkaren och återkomma med besked lite senare. Hela förmiddagen gick och strax innan lunch blev jag tillsagd att inte äta något, för man visste ännu inte vad som skulle ske.

Strax innan 3 kommer en av läkarna in och förklarar att tjejerna inte mådde bra, dom måste födas idag. Några lediga kuvöser fanns det inte på sjukhuset och man hade ringt runt till alla sjukhus med intensivvård för prematurer på hela Sicilien och det var bara i Ragusa som det fanns 2 platser lediga... Hur ville jag göra?
Föda på Canizzaro och låta tjejerna förflyttas, eller själv resa till Ragusa och föda där? Eftersom det var säkrare för tjejerna att resa inne i magen var valet inte svårt.

Sen gick allting väldigt snabbt. Peppe kom kl 15 när besökstiden började och vi började packa. 10 minuter senare kom ambulansmännen och hämtade mig till helikoptern. Peppe frågade flera stycken hur han skulle köra för att komma till Ragusa, vilket sjukhus jag skulle till...

Jag kom ombord på helikoptern och så bar det iväg... Väl framme påbörjades förberedelserna för kejsarsnittet omgående... En vänlig sköterska, som jag sedan fick reda på arbetar på intensiven och heter Anna, frågade om min man hade kommit. Jag sa att jag tror inte det, han kommer i bil från Catania... Hon gick ut och letade efter honom och kom efter en stund tillbaka och berättade att han kommit och att hon parkerat honom på andra sidan dörren till operationssalen.
Jag är så otroligt glad för det. Hon hade inte behövt göra det, men hon är verkligen en sån sköterska som älskar sitt arbete och gör allt hon kan för att man ska ha det så bra som möjligt.

En sköterska som fyllde i alla papper frågade vad flickorna skulle heta. Jag sa att den lilla heter Matilde och den stora Clara. Hon svarade att dom inte har tid att titta på sånt, jag måste bestämma vad den som kommer ut först ska heta... Jag svarade att det är nästan 1 kg skillnad på dom, ni kommer att se vem som är vem ;o)

Kl 18.30 kom Matilde och kl 18.32 kom Clara. Peppe såg dom svischa förbi i mobila kuvöser i korridoren och efter ett tag fick han komma in till mig. Vi var nervösa och förvirrade. Allt hade gått så snabbt och flickorna mådde inte bra. När jag frågade i operationssalen om dom levde fick jag till svar: För tillfället gör dom det.

Nu har det gått 6 månader. Det blev några månader på sjukhus och en väldig massa resor fram och tillbaka, miljoner kontroller hit och dit, men det är över nu. Tjejerna mår bra, växer och utvecklas.

Livet är fantastiskt!
Filmsnuttarna är från den 4 november, när tjejerna var 1 vecka gamla.

 

12 kommentarer:

 1. Ja visst är livet fantastiskt! Men det är du och dina tjejer också!!

  SvaraRadera
 2. Livet är fantastiskt så varmt grattis till er alla fyra i dag! Tänk vad ni har gått igenom tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Stort grattis på tjejernas halv-års dag!
  -Tez

  SvaraRadera
 4. Tack Helena att vi får följa er fantastiska resa till att bli denna lilla fina familj som ni är.
  Ge de små prinsessorna en puss från tanten i norr!
  Synd att min Italien tripp som börjar på söndag inte kommer så långt söderut som Sicilien. Det blir Pisa, Cinqoue Terre och Lucca!
  Ha en underbar ½års dag!

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till hela familjens som gått igenom så mycket! Jag säger som Rajson, Tack för att vi får följa med i era framsteg!

  SvaraRadera
 6. Ja jösses vilket drama! Att ni pallade!!! Ni måste vara väldigt trygga människor med fötterna på jorden!!! STORT HJÄRTLIGT GRATTIS!

  SvaraRadera
 7. Ni har ju också varit fantastiska som har stått upp genom detta dramat, grattis till er alla.

  SvaraRadera
 8. Grattis på 6-månadersdagen till Clara och Matilde! Så underbart att allt gick så bra till sist!

  SvaraRadera
 9. Det är en otrolig resa ni gjort. Det är så härligt att få följa flickornas utveckling. Grattis till er alla på 6-månadersdagen.

  SvaraRadera
 10. Fantastiskt är bara förnamnet! Grattis till hela familjen!

  SvaraRadera