måndag 9 april 2012

Ett litet lån...


Har ni hört talas om Kiva?
Kiva är ett microlån-system där man kan låna ut 25 dollar (176 kr enligt forex idag) till en person eller en grupp någonstans i världen. När lånet är återbetalat kan man låna ut pengarna till någon annan, eller om man hellre vill, välja att få tillbaka pengarna till sig själv.
Jag har länge tänkt att låna ut lite pengar, men det har inte blivit av, så idag såg jag en länk på facebook. Just nu har kiva en kampanj där man kan låna ut 25 dollar alldeles gratis! (Det är ett företag som sponsrar dessa lån och pengarna som återbetalas går naturligtvis till Kivas kostnader för organisation).

Nu har jag utöver det fria lånet även lånat ut 25 dollar (176 kr) till den här mannen i Ecuador. Han är en ensamstående far som livnär sig på jordbruk, och som behövde låna pengar till frön att så.


Klicka på den här länken så får du också låna ut pengar alldeles gratis. Bra va!

3 kommentarer:

 1. Jag snubblade in här av en slump... och ja, visst har jag hört talas om KIVA (passande namn för övrigt, betyder trevligt och kul på finska) men aldrig gjort slag i saken. Nu ska jag. Tack för påminnelsen! Önskar dig en fortsatt fin påskhelg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag då... Haft det i tankarna länge :o)

   Radera
 2. Vilket lovvärt initiativ! Ska kolla in länken...

  SvaraRadera