lördag 21 april 2012

Filmisar

Man måste greja en stund innan man somnar...


Glad skit... :o)

Idag på morgonen vägde jag tjejerna. Matilde har gått upp 120 gram i veckan och väger nu 3 kg och 655 gram och Clara har gått upp 190 gram och väger 6 kg och 130 gram.

Alla papper för ansökan om att få fysioterapi kostnadsfritt är nu kopierade och inlämnade till barnläkaren. Vi har tagit extra kopior på deras journaler från när dom föddes och från när dom varit inlagda. Originalen behåller vi från och med nu hemma och kopiorna får följa med när vi åker på olika läkarbesök (här måste man själv hålla reda på alla journaler och dokument och släpa med sig överallt). När vi var på den neuromotoriska undersökningen blev nämligen en journal kvar där och det var lite krångel med att få tillbaks den. Läkaren ville ha kopior och skickade iväg sköterskan att ordna det, sen kom det lite annat emellan så jag antar att den ena blev kvar i kopiatorn... 


6 kommentarer:

 1. Mycket att hålla reda på kan jag tänka!

  SvaraRadera
 2. Tänk så självklart man tar vissa saker. Min son fick gratis habilitering upp till 16 års ålder. Vi ska nog inte klaga så mycket här hemma i gamla Svedala. Skönt ändå att ni får den hjälpen även om det blir en del pappersexercis.

  Har en väninna som är kurator. Hon var på en studieresa till USA för många år sedan. Då insåg hon att hon som ensamstående förälder hade fått välja mellan att den ena sonen skulle få habilitering eller att den andra sonen fick studera. Som svensk mamma kunde hon ge sina söner bägge delarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju längre man bor utomlands desto mer inser man att vi har det ganska bra i Sverige... Blir ganska trött när jag läser klagomål om föräldrapenningar, dagistider och annat. Inget annat land har så mycket förmåner för föräldrar som Sverige har.

   Radera
 3. Och så "För kärlekens skull" i bakgrunden (Matilde). Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag inte ens tänkt på :)

   Radera
 4. Självklart kan man inte somna bara sådär, det fattar väl alla... :0) Matilde ser ut att vara en liten busunge... Skönt att bägge går upp, och tänk så roligt när de blir äldre så mycket bus de kan hitta på tillsammans för att driva sina stackars föräldrar tokiga! :D

  Vi har det väldigt bra i Sverige, men tyvärr är det väldigt många som inte förstått det.

  SvaraRadera