måndag 16 april 2012

Hörseln är det inget fel på....


Idag har vi varit i Messina för kontroller. Det blev ganska sent innan vi kom iväg, för båda tjejerna vaknade redan vid 5 och sen fick vi vänta tills det var dags att äta igen kl 8. Det tar ju en stund med matning, blöjbyte och påklädning så vi kom iväg strax efter nio och var framme på sjukhuset vid 10.
Vi fick komma in i korridoren utanför undersökningsrummen direkt eftersom dom måste ge tjejerna ögondroppar 3 gånger med 15 minuters mellanrum innan dom kan genomföra undersökningen.  Det skulle även göras en hörselkontroll men den kunde bara göras när barnen sover... Bra kombo med ögondropparna där... eller inte... ;o)
Nåja, ögonkontrollen blev gjord och båda fick väl godkänt. Sedan fick vi ta ett ledigt rum i besittning för att mata tjejerna och försöka få dom att somna. Matilde somnade ganska omgående efter maten, men Clara har det svårare att somna när det är en massa nytt runt omkring... Till slut somnade även hon och vid ett var vi klara.
Båda fick utlåtandet "perfekt" på hörseln. Jag ska komma ihåg det sen när dom blir större och börjar låtsas att dom inte hör vissa saker ;o)

Vi stoppade ner barnen i vagnen och rusade iväg till en annan byggnad där en vän som är plastikkirurg väntade på oss. Honom hade vi date med för att han ska ta bort eldsmärket som Peppe har i ansiktet, men han passade på att ta en titt på Matildes födelsemärke också. Han var inte lika säker på att det kommer att gå bort av sig själv som dom var på prematuravdelningen, men trodde att det antagligen kommer att bli mindre med tiden. När hon har fyllt två år kan man börja ta bort det i flera omgångar.

5 kommentarer:

 1. Så skönt Helena att både hörsel och syn är som de ska.

  Jag har också tagit bort ett sånt där eldsmärke i ansiktet. Det satt på ena kinden och det började helt plötsligt blöda, så då blev det bråttom, men det var helt ofarligt.

  Ha det så gott med dina småtöser!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peppe har små "bulor" i sitt som lätt börjar blöda. Dom är inte farliga men det är ju ganska opraktiskt.. svårt med rakningen till exempel.

   Radera
 2. Vad skönt att allt ändå är så bra med tjejerna, och vad fint du har gjort här inne.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att flickorna fick godkänt på sina undersökningar.

  SvaraRadera
 4. Perfekt med hörselutlåtandet! Ni fick det väl skriftligt också? Då kan ni ju skriva ut i många exemplar och visa tjejerna när de plötsligt tappar hörseln... ;0)

  SvaraRadera