lördag 14 april 2012

Paket, viktökning och kontroller...


I veckan kom äntligen ett paket som min moster skickat fram. Enligt informationen på postens hemsida skulle det ha kommit på långfredagen (det är vanlig arbetsdag här i Italien) men på lördagsmorgonen hade informationen uppdaterats med "adressen hittades inte".... Det var väl något nytt stolpskott som körde ut paket den dagen då, för det har då aldrig varit några problem förut... 
Nåja, Peppe ringde och fick då beskedet att paketet skulle delas ut på onsdagen... Något som dom faktiskt höll, men man kan ju undra vad det var för fel på dom 2 arbetsdagarna där emellan (lördagen och tisdagen).

På onsdagen kom det i alla fall och det innehöll massor av nya kläder till tjejerna! En del är inköpta för pengar som jag skickat upp och en del är presenter. 

Tjejerna får nu tillskott av riskräm eller riskräm med majs och tapioca varje måltid, och en gång om dagen äter dom 50 gram med sked. Dom senaste två dagarna har "gröten" blandats med hemmagjord buljong istället för mjölk. Idag på morgonen när jag vägde tjejerna hade Matilde gått upp 160 gram och därmed kommit över 3.5 kg (med 35 gram, men det är i alla fall över) och Clara har gått upp hela 380 gram!! Nu saknas det 60 gram till 6 kg! Dom ska helst gå upp minst 150-200 gram i veckan, det har Matilde aldrig gjort tidigare men nu så, nu är hon på G :o)

Den här veckan har vi två dagar som vi ska iväg på kontroller. På måndag är det syn och hörsel igen, plus att vi ska upp till vår vän plastkirurgen som ska ta en titt på Peppes ansikte och på Matildes födelsemärke.
På onsdag ska det tas blodprov för att kolla blodkropparna och det där, en neuromotorisk undersökning och om jag inte minns fel så ska det också göras ett ultraljud på huvudena igen. 

5 kommentarer:

 1. Posten lever sitt eget liv även i 'Italien alltså, fina kläder och jag hoppas alla undersökningar går bra för er

  SvaraRadera
 2. Så mycket söta kläder till dina söta tjejer:) Lycka till med alla kontroller i veckan!

  SvaraRadera
 3. Sån tur att paketet kom fram till slut! Kanske tur att tjejerna inte är så stora än, då hade de väl velat byta kläder varannan minut med så många söta saker att välja mellan! ;0)

  SvaraRadera
 4. Oj vad med kläder. Kul!

  SvaraRadera