måndag 23 april 2012

Rutiner


På fredag fyller tjejerna 6 månader. Vi har haft båda hemma, tillsammans, i snart 4 månader...  Det är först nu jag tycker att jag kan säga att vi har fått rutin på saker och ting. Så mycket nytt, så mycket läskigt, så många tårar och så mycket resor fram och tillbaka till sjukhuset, men också väldigt mycket glädje, många leenden och skratt.
Vi har fått bra rutin på vardagen. Tjejerna vaknar vid halv sju, först äter Matilde, sen Clara och sen jag. Byte av blöjor, tvätt och påklädning, sen får man oftast en stund för sig själv när båda somnar om. Efter andra matningen blir det lite delat, eftersom Matilde äter med 3 timmars mellanrum och Clara med 3,5 timmars mellanrum, men på förmiddagen brukar det finnas tillräckligt med tid för en liten promenad om vädret tillåter.  Att dom äter olika tider innebär också att dom oftast inte sover samtidigt... Både bra och dåligt... bra för att man kan ägna all uppmärksamhet åt bara ett barn, dåligt för att man får svårt att hinna med oviktiga saker som att tvätta kläder och laga mat ;o)
Så går dagen.. mata Clara, diska, mata Matilde, leka med Clara, vika tvätt, leka med Matilde, laga mat, äta, mata Clara... och så vidare och så vidare. När sista matningen är avklarad vid halv elva på kvällen stupar alla fyra i säng och sen börjar vi om morgonen efter ;o)

Resorna till sjukhuset flyter också på ganska bra nu, i alla fall det som vi själva kan påverka. Två väskor packas på kvällen, en med nappflaskor, ersättningsmjölk, haklappar, papper.... och en med blöjor, extra kläder, våtservetter... Barnvagnen monteras isär... På morgonen är det bara att mata, tvätta och klä på barnen, hiva i sig en macka och en kopp te och lasta in allt och alla i bilen och dra iväg. Väl där hänger det ju inte så mycket på oss, det blir ju en del väntetider oftast... Det jobbiga är eftermiddagen när vi är hemma igen, för då är tjejerna oftast övertrötta och inte alls glada efter dagens äventyr...

Förresten så fick jag reda på att man kan rösta till bloggbussen en gång om dagen, så klicka gärna på bilden en gång till så att Åsa och hennes dotter kommer iväg på en liten välbehövlig resa tillsammans :o)Rösta på min blogg i Bloggbussen 2012!

11 kommentarer:

 1. Glöm inte bort att njuta....Tiden går så fort:)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare helt plötsligt kommer du dessutom få helt andra rutiner när saker o ting ändras :) o har röstat igen

  SvaraRadera
 3. Ett barn är en omställning men tvillingar måste vara en utmaning! Tycker ni verkar ha fått en bra struktur trots allt. Men visst är man sysselsatt som småbarnsmamma!

  SvaraRadera
 4. När småbarnsstadiet är passerat kan man inte fatta att man verkligen orkade med allt, men ni verkar har fått bra rutiner.

  Ni måste försöka passa på att njuta av dem, för småbarnsålder försvinner så fort, så fort!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. SV: hej och tack för kommentar! Ingen omöjlighet att det är så, för min pappa har psoriasisartrit. Men vi får väl se vad doktorerna kommer fram till.

  SvaraRadera
 6. Skönt att se att allting flyter!
  Vilket härligt foto på tjejerna både i detta inlägg och i headern!

  SvaraRadera
 7. Hej Helena! Ja det var ett tag sedan ;) Grattis till dina/era fina flickor! Hoppas du hinner ta många foton på dem. Jag är imponerad av att du verkar hinna med att både fotografera och blogga. Själv har jag tappat inspirationen...igen...men förhoppningsvis kommer den tillbaka.
  Må så gott och njut av dina små!
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Tja, du är ju inte sysslolös i alla fall! Måste vara skönt att ni fått in rutinerna nu även om det mesta blir rätt inrutat. Men sånt där som tvättning och städning, ska man verkligen behöva hålla på med sånt? ;0)

  SvaraRadera
 9. Vad lika Clara och Matilde är på bilden. Det är bra att du har att göra,hehe. Ingen vila ingen ro. Tur att Mormor Birgitta kommer snart och avlastar dig :)

  SvaraRadera
 10. De är så söta , bra att rutinerna sitter på plats nu. Mia

  SvaraRadera