onsdag 2 maj 2012

Besök på rehabcenter

Först gör man lite kaos och sen blir man trötter...

Idag åkte Peppe iväg för att hämta intyget hos barnläkaren om att barnen behöver fysioterapi och sedan lämna in det på ett kontor... När han ändå var i farten åkte han förbi rehabcentret för att kolla läget lite.
När han var där ringde han och sa: Klä på tjejerna, för dom vill träffa dom här.
Sagt och gjort, han kom hem och hämtade oss och vi åkte iväg (det blev lite bråttom för kl var halv sju och vi behövde vara där innan sju).
Väl där blev vi invisade i ett undersökningsrum där vi fick träffa 3 läkare. Ansvarige för fysioterapin, ansvarige för "psychomotoria" ( utveckling av sinnen, förståelse och sådant) samt en psykolog.
Dom läste igenom all dokumentation och ställde lite frågor och sedan undersökte dom tjejernas förmåga/utvecklingsgrad.
Det behövs några fler dokument som vi antagligen kommer att få när i är i Messina på fredag, och sedan kan vi sätta igång med träningen. Det kommer att bli 3 pass i veckan på 40 minuter, en sjukgymnast per barn, vilket är bra, för då kan jag gå dit själv med tjejerna och Peppe behöver inte ta ledigt från jobbet.
Problemet är att det ligger en våning upp och hissen är pytteliten, men dom lovade att någon kommer ner och hjälper mig när vi anländer.
Det känns som att det kommer att bli bra, dom verkade mycket trevliga och kunniga.

Vi fick dock order om att Matilde inte får dansa sådär som hon gör med farfar... Lite trist, för både farfar och Matilde roar sig kungligt som ni kan se i videon, men det är tydligen inte bra, även om hon knappt rör vid/tar sats med benen utan mest sprattlar... 

Nu är det bara drygt en vecka kvar tills mamma kommer, sen kommer goa Linda med pojkvän och liten sötfia, och igår fick jag reda på att moster Gerd med familj kommer i september.
Tjohoooo :o)

5 kommentarer:

 1. Men det låter ju jättebra att tjejerna får varsin sjukgymnast! Då kan du bara sitta bredvid och titta på.
  Jätteroligt att din mamma kommer snart också, äntligen får hon träffa de små underverken! Ja, roligt förstås att ni får fler besök, men mormödrar brukar det vara något speciellt med. :0)

  SvaraRadera
 2. Å vad ni har kämpat.
  Allt är ju otroligt.
  Konstigt att några rörelser skulle vara skadliga???
  Ni har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans.
  Grattis.
  en kram från Eva i Tyresö som har gastkramats i åratal av den här historien.

  SvaraRadera
 3. Full rulle som vanligt hop er.

  SvaraRadera
 4. Hos, skulle jag ha skrivit. :)

  SvaraRadera
 5. Men vad synd att inte farfar och Matilde får dansa. Men det tar de igen senare när hon kan bjuda upp honom på riktigt;) Kan tänka mig att Mormor längtar nu....

  SvaraRadera