måndag 28 maj 2012

Centro SiciliaCentro Sicilia är ett stort köpcentrum strax utanför Catania som är ganska nybyggt. Till stor del består centret av lite mer exklusiva butiker (Apple store, Fiorella Rubino, Tommy Hilfiger), men här finns även mer vardagliga butiker som Zara, H&M och Alcott.

Centret är indelat i flera byggnader. Den största inhyser själva köpcentret med butiker av alla slag samt en foodcourt och en och annan kaffebar. Runt om finns andra byggnader som inhyser stora butiker som Euronics (elektronik), Bricoman (allt för renovering mm av hemmet) och Toys Planet med allt från leksaker till möbler för dom minsta.


Något jag blev positivt överraskad över var servicen för barnfamiljer. I anslutning till toaletterna finns ett litet rum med skötbord och soffor, där man i lugn och ro kan mata sina minsta. Vid behov kan man också få låna en elektrisk värmare för nappflaskor. Allting var rent och snyggt och städerskan kom förbi två gånger under tiden som vi matade och bytte blöjor på våra tvillingar.
Det negativa med Centro Sicilia är att akustiken är totalkass. Volymen där inne när det är lite folk blir väldigt hög och "skramlig".


Så vitt jag vet går inga bussar från Catanias centrum utan man måste ha tillgång till eget fordon. Från centrum tar man motorvägen ut mot flygplatsen och svänger sedan av vid avfarten San Giorgio, därifrån är det väl skyltat både på italienska och engelska.

Bilderna är lånade från Centro Sicilias hemsida.

1 kommentar:

  1. Fint när det finns platser för föräldrar och barn! :)

    SvaraRadera