onsdag 16 maj 2012

Ciccinos Pizzeria, Castelmola
"Det är en kväll i juli och vi har tagit scootern upp till Castelmola. Redan i den lilla gränden som leder ner till Piazza Duomo hör vi tonerna av Ciccinos sång. När han får syn på oss avbryter han sången för att hälsa oss välkomna och ber oss slå oss ner samtidigt som han fortsätter att spela på sin gitarr. Bredvid honom, på trappan sitter sonen och klinkar på sin "mandolino". Klockan är halv nio och det är fortfarande ganska tomt bland borden. Jag går in köket för att hälsa på mamma Karin och när jag kommer ut igen är det redan nästan fullsatt. 
Vi får våra menyer och beställer varsin pizza och varsin lokal öl. Ciccino sjunger Bella notte.. och det är det verkligen... den svarta sicilianska natthimlen med sina tindrande stjärnor, musiken och tjattret från dem andra gästerna... 
Vi njuter av våra pizzor, nynnar med i dem välkända italienska sångerna, skrattar åt Mimís bus med dem mindre gästerna och har det bara bra. 
När vi är redo att åka hem får Ciccino och Karin oss att lova att snart komma tillbaka... ett löfte som inte blir svårt att hålla!"


Telefonnummer:  0942 28282 

8 kommentarer:

 1. Men! Här var ju vi och åt pizza i juni förra sommaren, när vi var på en veckas semester på Sicilien. Vi promenerade runt i den lilla byn på berget, och hittade denna pizzeria med uteservering på torget med den fantastiska utsikten. Slog oss ned här, det var nästan inga gäster när vi kom men snart var alla borden fulla och det var så mysigt med den levande musiken o sången, till den goda pizzan. Pratade också några ord med den svenska ägarinnan,-(mycket överraskade att det var en svensk kvinna som bakade pizzorna!) fast hon hade fullt upp då det var fullt med gäster den där kvällen.
  En alldeles underbar kväll!

  SvaraRadera
 2. Tänk om man hade den där pizzerian nere på hörnet...

  SvaraRadera
 3. Castelmola var en fantastisk stad! Men vägen upp och tanken på vägen ner gjorde mig mattare än matt. Jag som är pizzaälskare...

  SvaraRadera
 4. Ååh vad gött det verkar vara där!

  SvaraRadera
 5. Vi sitter här och läser om ert besök i Castelmola. Vi längtar till vår nästa resa till Karin och Ciccino. Vi är i sommarstugan vid Storvattnet i Kramfors kommun. Våren är på väg
  men snön ligger kvar på vissa ställen. Hälsningar Rune(Karins bror) och Margareta

  SvaraRadera
 6. Hahaha är det bara jag som la märket till att en person har långärmat och ser frusen ut medan de andra har kortärmat. Fryser du Birgitta :)

  SvaraRadera
 7. Hahahaha
  Det ser lite roligt ut med åsnehuvudet på den översta bilden :)

  SvaraRadera
 8. Jag har ett svagt minne av en bar/glassbar i just Castelmola, som hade en minst sagt ekivok inredning. Glass-arrangemangen var uppenbart också inspirerade av den manliga anatomin. Ett hmmm....annorlunda ställe! :)

  SvaraRadera