lördag 19 maj 2012

Liten lägesrapport.

Igår kom ett litet paket från bästaste Filippa med söta skallror till tjejerna (och lite godis till mamma). Clara högg sin direkt och påbörjade en grundlig smakundersökning.

Matilde var, som alltid, lite skeptisk först men efter en stund gick det bra. Hon har inte riktigt fattat det där med leksaker ännu... Hon tar dom i handen om man ger dom till henne, men släpper ganska omgående. Hon har i och för sig lite svårt att hålla i, eftersom hennes händer är så små fortfarande.

Hittills har vi inte gjort så himla mycket med mormor.. Det har blåst mycket hela veckan så det har inte varit så mysigt att vara ute... En och annan promenad har det blivit i alla fall, och igår åkte vi till köpcentret Porte di Catania och shoppade lite. Jag fick lite pengar när jag fyllde år som jag tänkte handla kläder till mig själv för... Det blev 2 plagg var till tjejerna och 3 plagg till mig... Ajajaj...
Det funkar alldeles utmärkt att åka dit med tjejerna, för i den stora butiken för barn där dom har allt från barnvagnar till blöjor finns det en liten hörna med bord och stolar där man kan mata sina barn. Det finns en micro så att man kan värma och det finns små bås för dom som vill amma ostört. I det lilla rummet med skötbordet fanns dessutom våtservetter och "rumpsalva" fritt att använda.

Idag ska vi gå till marknaden och i eftermiddag åker vi antagligen till Calatabiano och kollar om dom klarar av att springa ner med helgonet från berget utan att ramla även i år... Om det inte börjar regna förstås, det är lite grått... Men dit får inte tjejerna följa med, dom får stanna hemma med pappa i så fall...

4 kommentarer:

 1. Man behöver inte alltid göra så mycket utan det är viktigast att vara tillsammans!

  SvaraRadera
 2. Sötisar <3 Va härligt med riktigt barnvänliga affärer :)
  -Tez

  SvaraRadera
 3. men huaaa säger Matilde med sina ögon ;-)) vilken läskig typ det där är!

  vad smart att ha det så i köpcentret!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att ni får bra väder så att ni kan åka och kolla på "loppet". Hoppas även på att mindre vind så att ni kan vara ute mera. Ha det så jättekul och passa på att använda mormor till max nu tex ta en eftermiddags tupplur och njut.

  SvaraRadera