måndag 7 maj 2012

Tack men nej tack...

(Bilden är lånad från rusta.se , som inte har ett dugg med inlägget att göra...)
Ibland får jag för mig att jag ska beställa något från Sverige. Oftast står det inget om utlandsfrakt på olika butikers hemsidor, men om man frågar snällt brukar det inte vara något problem att få det man vill beställa direkt hit till Sicilien mot en något högre fraktkostnad. Det blir nästan alltid billigare om företaget skickar direkt än att någon vän eller släkting ska göra det, eftersom företagen har andra priser hos posten än vad privatpersoner har
Hittills har jag faktiskt ALDRIG fått ett nekande svar när jag frågat om det går att få skickat saker och ting direkt hit. Det har gällt såväl butiker som prenumerationer.

Igår satt jag och kikade på bokklubbar för barn och fastnade för goboken. Tyckte det verkade vara bra böcker även för dom minsta, och månadspaketen anpassas efter hur många månader barnen har...
Jag skrev ett mail till dom och frågade om det var möjligt att få paketen skickade till Italien och hur mycket extra det i så fall skulle kosta... Idag fick jag svar och jag blev ärligt talat ganska förvånad över svaret...


Tack för ditt mail.

Det går endast att vara medlem i Go´boken om man bor i Sverige.
Du kan vara medlem om du har någon vän eller släkting i Sverige som vi kan skicka det till och
som i sin tur skickar det vidare till dig.
Hör gärna av dig igen om det går att skicka till någon inom Sverige.


Okej, var och en har ju rätt att neka en service som inte uttryckligen anges på hemsidan, men hur svårt kan det vara att kolla med posten hur mycket det kostar att skicka paketen hit och lägga till den summan på fakturan?
Jag säger tack men nej tack till erbjudandet och beställer böcker till barnen på annat håll istället.

12 kommentarer:

 1. Svenska företag har missat en viktig målgrupp! Sk utlandssvenskar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev förvånad för ingen har sagt nej tidigare, varken små eller stora...

   Radera
 2. Vill de inte göra affärer så... det finns många andra ställen som du säger. Jag fick för många år sedan ett brev från Stora finska bokklubben där de skrev att de "saknade mig sedan jag flyttade till Sverige"! Tack fn för det för deras leveranskostnader är skyhöga och dessutom är utbudet av finska böcker på bibblan alldeles utomordentligt. De lönar sig inte med andra ord. Och nu när e-böcker har kommit så varför skulle jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej precis, det finns många andra sätt att få tag på det man söker. Många andra är hur villiga som helst att hjälpa till med en sån ändå ganska enkel sak som att skicka utomlands.

   Radera
 3. Hoppas att fler bojkottar detta företag!
  Det verkar inte som om kundansvarig har kollat upp läget för fem öre. Klart att de kan skicka ett bokpaket till er. Det är bara en massa trams och larv att de inte skulle kunna göra det!
  Om de nu har det paketet du vill ha tycker jag att du ska ta kontakt med någon högre upp i rankningen och som kanske kan räkna ut att det finns många av er utlandssvenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tror inte heller att man kollat... Det finns många andra företag som har precis lika fina böcker :o)

   Radera
 4. Små företag har jag aldrig stött på problem med. Större/mer kända företag har jag upplevt har som princip att antingen skickar de utomlands eller inte - det är på förhand bestämd och inte förhandlingsbart liksom. Trist såklart, och som påpekats tror jag inte företagen förstår vilken potential utlandssvenskmarknaden har!
  Ett tag var jag med i Barnens Bokklubb åt barnen men det rann ut i sanden. Tyvärr är portot (speciellt för böcker) så skyhögt att det efter ett tag inte känns värt det och nu förtiden beställer jag aldrig grejer fån Sverige. Fel - vi har två svenska tidningsprenumerationer, en till barnen och en till mig. Alltid lika kul när de dyker upp i lådan :)

  SvaraRadera
 5. Det gör du rätt i! För med god vilja går det mesta att ordna.

  SvaraRadera
 6. Konstigt att de sa ifrån, man tycker ju de borde kunna vara lite flexibla.

  SvaraRadera
 7. Förvånar mig faktiskt inte. Jag har fått ett liknande svar för ett år sedan. Kommer inte ihåg vad det var.

  Längtar du till mamma kommer?? Inte många dagar kvar nu :)

  SvaraRadera
 8. Vilket konstigt sätt att resonera, att de ska skicka till dina släktingar och dina släktingar ska stå för kostnaderna till dig... Förstår att du absolut inte vill vara medlem där!
  Hoppas du får tag i bra barnböcker i alla fall!
  Kram Kim

  SvaraRadera