måndag 11 juni 2012

Minus nine to one - Jools Oliver


För ett tag sedan fick kom den här boken (tillsammans med lite choklad) i en påse med posten. Det var Susanne som, efter att jag frågat lite om barnmat på facebook, tyckte att jag skulle ha den här.
Jag kan varmt rekommendera er att ge denna bok i present till någon som väntar sitt första barn, för här får vi följa Jools och Jamie från det att dom bestämmer sig för att dom vill bilda familj fram tills äldsta dottern Poppy fyller 1 år. Boken är varm och charmig, men inte sådär rosenskimrande som många såna här böcker är. Bajsblöjor luktar faktiskt illa och ingen tycker det är roligt i längden med kräks och nattmatningar.
Befriande skönt att läsa! 
Jag gillar boken just för att det som inte är riktigt lika roligt med graviditeter och små barn inte göms undan. Många av dom funderingar och frågor man har tas upp, men på ett lättsamt och ärligt sätt.

Jag tycker att dom flesta böcker jag har läst i ämnet antingen är för mycket rosa skimmer eller för mycket torr fakta... 

I slutet av boken finns en hel del recept på barnmat. Lite roligare sådan (vad annat kan man vänta sig, ett barn med en världskänd kock till pappa äter naturligtvis inte tråkig mat ;o).
Det finns dessutom ett kapitel om alla tillbehör som finns att tillgå, med Jools kommentarer om huruvida hon fann den eller den prylen användbar eller onödig.


Det här exemplaret är på engelska, jag vet inte om den finns på svenska också...


2 kommentarer:

 1. Jag har försökt nå dig på din gmail men det går inte att skicka iväg det, är detta rätt gmail adress till dig pysen73 @ gmail.com  Vänligen /Sol-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt, men det ska vara utan mellanslag efter pysen73 och efter @ Jag har skrivit in det så för att slippa få en massa spam.

   Radera