onsdag 25 juli 2012

9-månaderskontroll


Igår var vi i Messina för tjejernas 9-månaderskontroll (fast dom fyller inte förräns på fredag). Det vägdes och mättes och kontrollerades provsvar på tidigare gjorda blodprover. Det blev OK-stämpel i rumpan på båda två i dessa avseenden.
Clara ligger lite över medium på sin vikt och längd-kurva, medans Matilde ligger ganska långt under medium, men följer sin egen kurva bra. 
Vi fick klartecken att utvidga deras meny också, nu får dom äta sådant som rekommenderas från 6 månaders ålder så nu blir det nötkött, fläskkött och fisk också utöver det dom redan äter (kyckling, kalkon...)
Vi har en del nya datum inbokade. Den 1 augusti ska vi till Catania för att kolla dom vita blodkropparna. I september ska Clara på återbesök på avdelningen där hon var inlagd, det ska göras ett sista ultraljud på deras huvuden innan fontanellen stänger sig, en undersökning hos neuromotoriken för att kolla vad dom gör för framsteg med gymnastiken och sen, äntligen, har vi fått tid hos den utomstående läkaren som ska bestämma om dom har rätt till gymnastiken. (Det är ju en jädrans tur att man det räcker med att förfrågan är gjord för att få börja, att man inte måste vänta på den där läkaren...). 

Tyvärr infaller 2 av kontrollerna när min moster Gerd med familj är här, men det går inte att flytta dom... Dessutom är det ju bröllop den veckan så 3 dagar går ju nästan bort... :o(

7 kommentarer:

 1. Härligt med alla framsteg. Mycket kontroller blir det, vi får så verkligen hoppas på att den där läkaren ser till att lilltjejen får allt hon behöver. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad fort tiden går . Och vad skönt att om följer sina kurvor . Förstår att det är jobbigt med alla kontroller ( jag missar ju mina bvc besök ) men vi får hoppas att du snart slipper dom .

  Kram

  SvaraRadera
 3. Underbar bild på de små fina fismopporna!
  Härligt att höra att allt är som det skall, de sköter sig de små gynnarna ;)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Men va? Blir de redan 9 månader? Oj så fort tiden går. Skönt att de följer sina kurvor och att ni fått börja med gymnastiken innan den där läkaren sagt sitt. Väldigt vacker bild på flickorna!!

  SvaraRadera
 5. Skönt med så pass många ok i alla fall. Tänk att de resan är nio månader gamla. Ljuvlig bild på dem förresten!

  SvaraRadera
 6. Jättefint foto på guldklimparna :)

  SvaraRadera