söndag 15 juli 2012

Äntligen hemma!


Sent igår kväll kom jag och Clara äntligen hem från sjukhuset. Det blev en nästan 2 veckor lång vistelse. När vi kom hem väntade farmor, farfar, faster och farbror på oss. Matilde hade somnat för kvällen så henne träffade jag först nu på morgonen. 
Så underbart att få sova en hel natt, alldeles ostört, i sin egen säng! För att inte tala om riktig frukost på morgonen!

När vi kom in akut på grund av kramperna upptäckte man att Claras vita blodkroppar var i botten och att hon hade en allvarlig infektion. Hon hade ett virus eller en bakterie på hjärnan, men hon var alltför dålig för att dom skulle kunna undersöka närmare exakt vilken sort. Troligen är det infektionen som satt igång kramperna. Hon har fått mediciner genom dropp fram tills för några dagar sedan (antibiotika och cortison bland annat) och hon har fått göra 2 EEG.
Sedan i fredags går hon på medicin mot epilepsi vilket hon ska fortsätta med tills vidare. Vi måste kontakta ematologen i Catania för att få hennes blodvärden kontrollerade en gång i månaden så att risken minskar att det går så här långt igen. Det otäcka med infektionen är att vi inte märkte något på Clara att hon mådde dåligt. Hon hade inte feber, hon åt som vanligt, var inte gnällig... Hon visade inte på något vis alls att något inte stod rätt till. 
Förhoppningsvis får Matilde också bli kontrollerad, hon hade ju trots allt ännu större problem med blodkropparna när dom var nyfödda än vad Clara hade.

8 kommentarer:

 1. Så härligt att veta att ni är hemma allihop igen! Men de verkar ju ha tagit henne på allvar och bra att de följer upp båda flickorna.
  Njut av att vara hemma och hälsa allihopa!

  SvaraRadera
 2. Så skönt att veckrona på sjukhuset är till enda!Inte kul och vara borta från de eandra med all den oro.
  Tur att det finns fortvarande antibiotika som fungerer! Ser mörkt ut i framtiden.
  HA det gott i värmen?!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ni fått komma hem igen!
  Men så varmt ni har det nu. Blev det inte rena chocken att komma från sjukhuset och hem till hettan. Fast ni kanske har luftkonditionering hemma?

  Hur som helst, nu får vi hoppas att småtöserna håller sig friska!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Usch, riktigt ruggigt! Men skönt att höra att hon mår bra nu och att ni är hemma igen. Det låter bra med extrakontroller, även för Matilde kanske?

  SvaraRadera
 5. Så skönt för er att vara hemma igen. Bra om Matilde också blir kollad.

  SvaraRadera
 6. Blir alldeles gråtfärdig när jag läser ditt inlägg, jag kan tänka mig hur jobbigt det har varit att vara borta från resten av familjen så länge - och så blir jag rörd av den underbara bilden på era två små flickor.

  Varm hälsning från Malmö,
  Kristina

  SvaraRadera
 7. Skönt att ni fått komma hem och att Clara mår bra igen. Det var ju trots allt lite synd att hon inte visade några sjukdomstecken tidigare, då hade det kanske inte behövt bli någon sjukhusvistelse.. Men huvudsaken är ju nu att hon mår bra igen, och att blodvärdena ska kollas regelbundet nu. Hoppas de även kollar Matilde!

  SvaraRadera
 8. Skönt att ni är hemma igen, och skönt att de har henne under koll.
  Hoppas hon få må bra nu och slippa kramperna.
  Kram!

  SvaraRadera