tisdag 17 juli 2012

Ett sista andetag - Stephen Booth


Baksidestext:
"För fjorton år sedan dömdes Mansell Quinn till livstids fängelse för mordet på sin älskarinna. Nu är han villkorligt frigiven och ingen tycks veta vart han tagit vägen.
När Quinns exhustru hittas mördad förstår Ben Cooper och hans kollegor vid kriminalpolisen i Derbyshire att Quinn är ute efter att hämnas. Man försöker ligga steget före honom men det är inte så lätt. Folk i omgivningen verkar mest vilja glömma det hela och är inte särskilt intresserade av att hjälpa till.

Överhopade av arbete och oförmögna att fånga en mördare som leker katt och råtta med dem kan polisen inte göra mycket mer än varna nya tänkbara offer.
Och när Ben Cooper får reda på att det var hans egen far som satte Quinn bakom galler inser han att hans eget namn står högt på listan.
"

Vad jag tycker:
Första halvan av boken känns väldigt ordinär. Som ännu en deckare i mängden. Andra halvan däremot är full av oväntade vändningar och underliga händelser. Helt klart läsvärd, men inte en bok som sitter kvar i medvetandet efter att man vänt sista bladet.


2 kommentarer:

  1. Tack för den recensionen. Har läst en annan bok av honom som jag tyckte mycket om.
    Kram Kim

    SvaraRadera