lördag 21 juli 2012

Sopsortering...

Colorful Recycling Containers for Trash
Photo by epSos.de on flickr

För ett par veckor sedan fick vi hem en broschyr om sopsortering, tillsammans med påsar att lägga papper, plast och glas i. Fantastiskt tyckte jag, som ju redan när jag kom hit första gången för 11 år sedan var en van och skicklig (!?) sopsorterare...
Det har ju gjorts ett försök tidigare här med sopsorteringen. Då dök det plötsligt upp behållare i olika färger där vi slänger våra sopor, men man fick ingen som helst information och efter 4-5 månader försvann dom färgglada behållarna igen... 
Den här gången ska man samla sitt skräp i olika påsar som sedan ska sättas ut på gatan vid vissa tidpunkter. Glas hämtas på tisdagar. Dessa påsar är gula och ska sättas ut mellan kl 13.00 och 15.00 (tänk att man ska behöva ta ledigt för jobbet för att åka hem och ställa ut soporna....). Plast hämtas på torsdagar och papper på lördagar... Alla har dom sina egna tider för när påsarna får ställas ut.

I torsdags ställde vi (och många andra) ut sina påsar och säckar med plast... Igår stod dom fortfarande kvar?2 kommentarer:

  1. Just sophämtningen verkade fungera så där på Sicilien minns jag...

    SvaraRadera
  2. Det verkar ju lite komplicerat det där sorteringssystemet! Du får tipsa dem om att börja med optisk sortering! De som bor i villor och har egen sophämtning här i stan har olikfärgade påsar som läggs i samma tunna, men sen färgsorteras det hela när det kommer till tippen. Vi som bor i hyreshus har olika kärl i sopsorteringsrummet där vi sorterar brännbart, papper, kartong, glas, plast och till och med matrester.Vi har även kärl för glödlampor, lysrör och batterier...... Och vi får lägga ner våra sopor vilken dag vi vill! ;0)

    SvaraRadera