4 portioner:
4 kycklingfileer (ca 500 gram)
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
1 dl vatten
2 dl creme fraiche (finns inte här så jag använde grädde istället)
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
Persilja
Stek kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Tvätta citronen och riv skalet (alternativt skala den och skär i smala strimlor). Pressa ur saften.
Lägg över fileerna i en annan panna och strö över citronskalet och saften.
Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung.
Häll blandningen i pannan och låt koka under lock på svag värme några minuter.
Strö över persilja.
En eller annan grönsak hade såklart livat upp det lite på tallriken, men det fanns inga i kylen och det var för mörkt för att gå till trädgårdslandet och hämta ;)
Persilja hade vi ingen heller, men det blev ju gott ändå ;o)
Mums, det ser riktigt gott ut.
SvaraRaderahttp://chrisse70.wordpress.com/
Alltid välkommet med enkla goda recept som barnen kan tycka om. Låter gott. Det är taget!
SvaraRaderaTack
Låter gott! Kyckling är alltid ett säkert kort :D
SvaraRaderaDet ser väldigt gott ut! Tack för tipset!!
SvaraRadera