söndag 19 augusti 2012

Citronkyckling


4 portioner:

4 kycklingfileer (ca 500 gram)
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
1 dl vatten
2 dl creme fraiche (finns inte här så jag använde grädde istället)
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
Persilja


Stek kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Tvätta citronen och riv skalet (alternativt skala den och skär i smala strimlor). Pressa ur saften. 
Lägg över fileerna i en annan panna och strö över citronskalet och saften.
Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung.
Häll blandningen i pannan och låt koka under lock på svag värme några minuter.
Strö över persilja.


En eller annan grönsak hade såklart livat upp det lite på tallriken, men det fanns inga i kylen och det var för mörkt för att gå till trädgårdslandet och hämta ;)
Persilja hade vi ingen heller, men det blev ju gott ändå ;o)

4 kommentarer:

  1. Mums, det ser riktigt gott ut.

    http://chrisse70.wordpress.com/

    SvaraRadera
  2. Alltid välkommet med enkla goda recept som barnen kan tycka om. Låter gott. Det är taget!
    Tack

    SvaraRadera
  3. Låter gott! Kyckling är alltid ett säkert kort :D

    SvaraRadera
  4. Det ser väldigt gott ut! Tack för tipset!!

    SvaraRadera