onsdag 5 september 2012

En förtjusande man - Marian Keyes


Baksidestext:
Alla minns var de befann sig när de fick veta att Paddy de Courcy skulle gifta sig. Men för fyra kvinnor har nyheten om den karismatiske politkern särskild betydelse...
Stylisten Lola har all anledning att vara intresserad av vem Paddy ska gifta sig med - för även om hon är hans flickvän är hon definitivt inte den blivande bruden. Förtvivlad flyr hon från Dublin till en stuga vid havet.
Journalisten Grace följer efter henne till den idylliska småstaden eftersom hon har bestämt sig för att gräva fram den sanna historien om De Courcys förlovning.
Grace kände Paddy för länge sedan, varför kan hon inte glömma honom?
Graces syster, Marnie, skulle kanske kunna kasta ljus över historien men hon är alltför upptagen med att hålla ihop sitt perfekta liv - men är det så perfekt?
Och hur är det egentligen med den blivande Mrs de Courcy? Alicia är fast besluten att bli den perfekta politkerhustrun. Men känner hon verkligen den riktiga Paddy de Courcy?
Fyra kvinnor. En vansinnigt förtjusande man. En mörk hemllighet som binder dem samman.

Omdöme:
Jag har läst böcker av Keyes tidigare, och förväntade mig därför en särskild typ av stil och jargong, men jag måste säga att jag blev lite överraskad, den här boken är annorlunda än dom andra. Inte på något sätt sämre, bara annorlunda. Vanligen när man läser en av Keyes böcker finns risken att man sitter och fnissar för sig själv, men det gör man inte riktigt med den här boken. Den är bra, den är visserligen komisk, men också ganska tragisk.
Rekommenderas!

3 kommentarer:

  1. Har läst en del av henne men inte denna. Minns böckerna precis som du beskriver dem så kanske borde jag läsa denna också... Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Hej - ber att få komma med lite "moteld" - Major Pettigrews sista chans, Helen Simonson. En underhållande historia fylld med kulturkrockar och engelsk hurmor. Anneli i Uppsala

    SvaraRadera
  3. Den är förvånande djup för att vara en chick-litt. Har som plan att läsa om den, men tar det när jag har tid och ork - för den kräver en del. Rekomenderas verkligen just eftersom den behandlar ämnen som misshandel och alkoholism! Just nu läser jag Sheila O'Flanagans Allt för dig (All for you) som också är en djupare variant av chick-litt om feminsm och effekter av olika uppväxter bland annat om hur det är att bli bortlämnad av sin mamma och växa upp i någon ananns vård. Läsvärd!

    SvaraRadera