fredag 21 september 2012

Snapphanar! - Kim M KimseliusBaksidestext:
"I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död."

Omdöme:
Att jag gillar Kimselius böcker vet ni ju redan. Just den här boken tycker jag var extra rolig att läsa eftersom jag bott i trakterna där handlingen utspelas och därmed kände igen en hel del ortsnamn och platser. Det var också roligt med en liten uppfriskning av minnet, eftersom många detaljer faller i glömska, även om det är ett ämne som man är intresserad av.
Kimselius böcker om Theo och Ramona är ju egentligen ungdomsböcker, men eftersom man får med sig så mycket fakta tycker jag att dom passar lika bra för vuxna.

3 kommentarer:

 1. Tack för den fina kommentaren!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Måste man ha lösenord på din blogg nu??? varje gång jag kollar in här, kommer det upp nåt om lösenord!??

  SvaraRadera
 3. Att läsa böcker som utspelar sig på platser som man har lokalkännedom om är verkligen roligt!

  På hemmaplan kommer det inte upp om lösenord för min del men väl på jobbet. Undrar om det beror på att det är olika webbläsare...

  SvaraRadera