söndag 21 oktober 2012

Äppelkaka med touch av citron


Ingredienser kakan:
4-5 äpplen
200 gr smör
2,5 dl socker
3 ägg
rivet skal av en halv citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
socker och kanel

Ingredienser glasyr:
3 dl florsocker
2 msk citronsaft

Gör så här:
Skala äpplena och skär dom i tärningar. Stek i stekpanna med lite smör och socker och kanel tills dom är mjuka.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
 Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten, lite i taget.
Späd med mjölken.
Häll ner smeten i en smord och bröad form och grädda i 45-50 minuter. 175 grader.

När kakan är klar och har svalnat brer man över glasyren (bara att röra ihop florsockret med citronsaften).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar