onsdag 24 oktober 2012

Fritt fram


Igår var vi på ett-årskontroll i Messina. Tjejerna vägdes och mättes och läkaren kollade vilka undersökningar och kontroller som gjorts sen sist och vad som behöver göras inom den närmaste framtiden. Nu behöver vi inte komma på desa kontroller så ofta längre. Förut var vi där en gång i månaden, nu var det 3 månader sedan sist och nu dröjer det 6 månader till nästa gång. När dom fyller två kommer det att bli en sådan kontroll en gång om året tills dom fyller 6 år om allt är hyfsat lugnt.

Matilde väger nu 5 kg och 550 gram. Hon ligger precis rätt för en bebis på 3,5 månader... Clara väger 8 kg och 600 gram. Skillnaden mellan dom krymper rent procentuellt sett, för för 6 månader sedan vägde Clara nästan dubbelt så mycket som Matilde.

När det gäller maten så frågade hon först hur ofta dom äter. Var fjärde timme sa jag. 4 gånger om dagen.
Var fjärde timme är rätt, men det blir väl 5 gånger om dagen?
Jo, det hade det ju blivit om dom varit vakna som italienska bebisar... men dom äter vid 6-7 på kvällen (beror på hur dags dom vaknade på morgonen) och sen somnar dom för natten vid åtta... Förut väckte vi dom efter 4 timmar för att mata dom, men dom åt bara 20-30 ml mjölk så vi slutade med det, det var liksom inte lönt och det tyckte inte läkaren heller att vi behövde. Dom följer sina växtkurvor så hon tycker att det visar att dom får i sig det dom behöver.
Det enda vi ska ändra på är att vi ska ta bort yoghurten med frukt och ge lagad mat 2 ggr istället för 1 gång. Att äta lagad mat på kvällen var okej.
Från och med nu får dom äta praktiskt taget allt utom musslor sa hon, så igår när jag gjorde köttfärssås väntade jag med att krydda tills den var i stort sett klar och tog undan lite till tjejerna. Idag fick dom det med pasta. BÅDA VÄGRADE... Lite förvånande med tanke på att Clara hittills glatt har ätit allt utan minsta min när det kommit nya smaker (Matilde däremot är inte förtjust i nyheter)...
Jaja, vi får försöka igen en annan dag...4 kommentarer:

 1. Vad skönt att det går åt rätt håll och att kontrolltillfällena minskar:)

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att höra att det går åt rätt håll för dina tjejer.Och det måste kännas så skönt att slippa alla kontroller . Tänk vad ni fått gå igenom det sista året . Dax för lite lugn och ro för er tycker jag .

  Och dom är så härliga dina tjejer och jag tycker det är kul för man ser på bilderna vilka olika personligheter dom är .

  Kram och ha en fin torsdag

  SvaraRadera
 3. Skönt att allt går på rätt håll med era fina flickor! Två mål lagad mat blir nog bra ur energihänseende!

  SvaraRadera
 4. Skönt för tjejerna - och er - att slippa så täta kontroller! Det tar väl ett tag innan de är ifatt jämnåriga barn, men under det här året har de ju gått igenom mer än vad någon ska behöva när man är så liten. Sen kan man ju undra varför någon skulle komma på tanken att ge en ettåring musslor? Att de vägrade äta köttfärssåsen var säkert bara ren chock att få riktig mat! ;0)

  SvaraRadera