torsdag 25 oktober 2012

När ingen annan ser - Duncan Fairhurst


Baksidestext:
Från fyra års ålder bar Duncan Fairhurst på en fruktansvärd hemlighet. Uppfostrad i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far. I ett desperat försök att slippa undan sin pappas förtryck försökte han vid 14 års ålder ta sitt eget liv. Till slut flydde han in i en kriminell värld fylld av alkohol och droger.
När Duncan efter tio år såg sin far hand i hand med en skrämd liten pojke, bestämde han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Den 16:e augusti 2004 anmälde Duncan sin far för sexuellt utnyttjande av barn. Det här är hans berättelse.

Omdöme:
Vi har alla läst den här typen av böcker tidigare (i alla fall dom flesta av oss) och den här är inte en bok som direkt sticker ut i mängden, bortsett från att vissa händelser beskrivs onödigt detaljerat. Jag tycker inte att man behöver beskriva precis allt in i minsta detalj, man kan nog skapa sig en uppfattning om hur hemskt det måste ha varit ändå... I övrigt är boken välskriven och den handlar inte BARA om pappans övergrepp, ett och annat ljus finns i tillvaron finns faktiskt också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar