Ingredienser:
Vatten
1 tsk salt
1 morot
2 stjälkar selleri
1 gul lök
2 citroner
1 höna eller kyckling
Nymalen vitpeppar
185 gram tonfisk i vatten
1 msk kapris
1,5 dl olivolja
1 knippa bladpersilja
1 knippa basilika
1 äggula
Gör så här:
Koka upp 3 liter vatten med salt. Lägg i löken, moroten och sellerin i bitar och häll i saften av 1 citron.Gnid in kycklingen med peppar och lägg ner den i kastrullen.
Låt stå och sjuda på låg värme 1-2 timmar.
Mosa tonfisk och kapris och blanda med 2 msk olivolja.
Tillsätt finhackad persilja och basilika.
Blanda äggulan med lite salt och 2 msk citronsaft i en annan skål.
Tillsätt olivoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar med elvisp.
Rör ner persiljan, basilikan och tonfiskblandningen. Smaka av, eventuellt tillsätter du mer citronsaft och salt.
När kycklingen är klar, låt den svalna något och ta sedan av skinnet. Dela i lagom stora bitar och servera med såsen.
Något säger mig att den såsen är väldigt god!
SvaraRaderaSpännande kombination, måste testa detta snarast!
SvaraRaderaHej igen!
SvaraRaderaGlömde skriva att fotot är fantastiskt läckert och porslinet likaså/ Kram
Det där lät ju riktigt gott!
SvaraRadera