fredag 30 november 2012

Nytt kök - Dag 1

 Idag påbörjades arbetet för det nya köket. Det här är väggen där tjejernas sängar stod förut och den vägg som nya köket ska vara på. Eftersom det är ett gammalt hus är allt lite snett hit och dit och först trodde dom bara att det var närmast dörren som man behövde ta bort lite murbruk men det visade sig att hela hörnet var konstigt också, och eftersom det är ett hörnkök vi ska ha så är det viktigt att det är räta vinklar. Det var bara att riva ner murbruk på hela väggen.... Peppe fick ringa till IKEA och ordna så att köket kommer på onsdag istället för på måndag... Allt det där murbruket måste ju torka liksom...

 Vattenledningar har dragits fram och socklar har satts på plats för elen och dom har gjort "gångar" för elledningarna...
Imorgon tror jag att dom ska låta den väggen torka ordentligt och istället göra iordning hörnet där vedspisen ska stå... Där ska det göras hål för "skorstenen" igenom en halv meter tjock stenmur... Tjohooo. Tur att jag har fullt upp med tjejerna och inte hinner hjälpa till ;)

Så här ser vårt tillfälliga hem ut... Köksbordet fick inte plats så måltiderna dom närmaste dagarna intas antingen sittandes på en stol med tallriken i handen eller ståendes med diskbänken som bord. Det funkar ju när man vet att det bara är för en kort period. (Och nej, Matilde sitter inte alltid i gungan, det bara råkade bli så på bilderna både igår och idag).
3 kommentarer:

 1. Men oj vilket jobb ni har framför er ( bakom er ) . Hoppas att det går smidigt när bruket väl har torkat och att det blir jättefint .

  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tanken på slutresultatet håller en uppe under sådana reparationer. Minns med fasa våra badrum....

  SvaraRadera
 3. Det blir väl lite bökigt ett tag, men tänk så härligt när allt är färdigt! Så himla synd att du måste ta hand om Matilde och Clara, men nån måste ju göra det också... ;o)

  SvaraRadera