lördag 8 december 2012

Bröd med skinka, svamp och pistagenötter



Det här behöver du:
150 gram mjöl
150 gram kokt och rökt skinka i tärningar (jag hittade ingen så jag tog bara kokt)
150 gram champinjoner
80 gram skalade pistagenötter.
2 ägg
15 gram bakpulver för salta degar(om det nu finns i Sverige, annars går det säkert bra med vanligt..)
5 msk mjölk
1 vitlöksklyfta
3 msk riven parmesanost
8 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
Rensa svampen och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
Lägg vitlöken i en stekpanna tillsammans med 3 msk olivolja och låt fräsa några minuter. Tillsätt svampen och salta och peppra. Fräs på låg värme i cirka 10 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt äggen och blanda samtidigt som du långsamt tillsätter resten av olivoljan. Tillsätt mjölken.
Blanda ner svampen, vitlöken, skinkan och parmesanosten och bred ut i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader i cirka 40 minuter.

Receptet är hämtat från den italienska mattidningen Vero Cucina

5 kommentarer:

  1. Det där låter verkligen spännande och måste nog provas! Mjölet, är det vanligt vetemjöl?

    SvaraRadera
  2. Äter ni brödet som det är, eller till något särskilt? Mellanmål?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Receptet var med i en samling med recept för en stor brunch. Själv tänkte jag ha det som tillbehör till lunch eller middag istället för vanligt bröd.

      Radera
  3. Allt med pistage ska testas. Så är det bara. Ska göra brödet så fort jag hinner. Lite stökigt så här innan jul att pressa in allt man vill göra. Några mer pistagerecept på gång? Dina involtini gör vi emellanåt här hemma. Tack för det receptet! :)

    SvaraRadera