onsdag 10 april 2013

Flickan under gatan - Roslund & Hellström


Baksidestext:
Det är vinter och kallt. Ewert Grens har trettiotvå olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger  dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre barn, som talar ett främmande språk, i polihusets entré. Ewerts kollega Marianna Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.
Två mörkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewerts Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.


Omdöme:
Baksidestexten gör inte boken rättvisa tycker jag. Hade jag stått i en bokaffär eller på ett bibliotek hade jag antagligen inte valt den här boken, men nu råkade jag ha den hemma och det var den som "stod på tur" att bli läst. Tur det, för den är på intet sätt så torr som den beskrivande texten ger sken av, tvärtom! Den är spännande, man får inblick i en helt annan värld, och man vill hela tiden komma framåt för att få veta hur utredningen går framåt och hur relationerna mellan karaktärerna utvecklas.
Kan verkligen rekommendera den. Det är en deckare, men den är inte BARA deckare, det finns så många andra nivåer i berättelsen att även en som inte älskar kriminalromaner nog kan gilla den.

3 kommentarer:

  1. Den får det bli snart då.....Dina boktips brukar passa mig så Tack! :)

    SvaraRadera
  2. HAr inte läst just den, men nu har jag något att se fram emot! Har läst om Ewerth Grens tidigare, och jag håller med dig. Deckare med twist Tycker mycket om dem :)

    SvaraRadera
  3. DEn är så superbra!!!! Jag har läst alla deras böcker och har precis avslutat Två soldater!

    SvaraRadera