måndag 6 maj 2013

Hysterisk Loppa...


Idag på terapin fick Loppan (Matilde) en hysterisk kris. Jag var inte med in (föräldrarna är sällan det, bara när vi får lite uppdatering om läget då och då) och receptionisten som kom ut med en hysteriskt gråtande Loppa till mig var ju inte heller där när krisen utbröt, så vi vet inte vad det berodde på, men läkaren hade tydligen varit där inne så troligen blev hon rädd för henne. Hon blir rädd för folk ibland den lilla Loppan... Det behöver inte vara nytt folk heller. Hon är väldigt inkonsekvent på den punkten. Med grannen tex leker hon och skrattar ena gången och gråter hysteriskt en annan gång...

Jag satt och pratade med den sociala assistenten och den andra läkaren när det hände, så det samtalet fick ett något abrupt slut. Jag hann i alla fall få på namnet på en duktig ögonläkare för barn i Messina och så pratade vi om att det redan börjar bli dags att göra ansökan om specialbarnvagnar, ergonomiska sådana. Man kan tydligen få det när barnet är över 2 år och ännu inte går så bra på grund av olika sorters handikapp, men det tar, som vanligt, en evinnerlig tid med sådana ansökningar, så även om vi inte vet om det kommer att behövas ännu tyckte dom att det var lika bra att sätta den bollen i rullning.

Jag är så himla glad för att vi hamnat på det här centret. Dels är terapeuterna jätteduktiga med barnen, vilket ju är det viktigaste, men allt annat runt omkring som erbjuds är verkligen guld värt! Deras egna läkare som håller koll regelbundet och som är väl insatta i varje barns situation och har kontakt med behandlande läkare, den sociala assistenten som har stenkoll på allt man kan ansöka om hjälp med, när saker och ting ska göras, hur saker ska göras, ja, allt sånt där som har med myndigheterna att göra.
8 kommentarer:

 1. Verkar som ni hamnat på rätt ställe med tjejerna, det är ju jättebra att de verkar ha koll på allt. Det skulle ju vara helt omöjligt att veta allt som förälder när man som ni är i en lite speciell situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Det känns skönt att slippa försöka ta reda på en massa saker själv och att få hjälp med hur man ska göra med allt.

   Radera
 2. Så skönt att ni har hamnat så rätt, att känna tillit och trygghet är ju jätteviktigt då det rör något så viktigt som ens barn <3 KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Vi hade inte kunnat hamna på ett bättre ställe!

   Radera
 3. Skönt att få den hjälp man vill ha .
  Vilka fina bilder du tar på tjejerna .
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar blogg du har och så fin och somrig bild här i inlägget man blir glad av!

  Vad skönt att ni trivs på centret och känner att ni får den hjälp och trygghet ni behöver, det är ju jätteviktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,visst är det viktigt. Jag är så nöjd som man bara kan bli :)

   Radera