torsdag 16 maj 2013

Rösterna - Christa von Bernuth


Baksidestext:
Det esklusiva internatet Issling i södra Tyskland är en elitskola dit förmägna människor skickar sina barn. En av lärarna är Michael Danner, karismatisk, begåvad och älskad av sina elever. Det är när han och en grupp ungdomar från skolan gör en utflykt i de bergiga skogstrakterna i Tyrolen som allting börjar; Danners hustru Saskia hittas mördad i skogen.
När kriminalkommissarie Mona Seiler kommer till Issling uppdagas det att Danner under många år misshandlat sin hustru. Men Danner har alibi: ungdomarna intygar att de alla var tillsammans den natt då brottet begicks.

Så inträffar ytterligare ett mord. Offret är en fd elev vid Issling. Snart inser Mona Seiler att det är på internatet som svaret måste sökas - i en händelse som ägde rum tjugor år tillbaka i tiden. Och det är bråttom, innan mördaren slår till igen.
Mona Seiler utkämpar ett krig på två fronter: mot den konturlöse mördaren och mot de manliga kolleger som ifrågasätter och förringar hennes roll som chef och som kollega.
Långsamt närmar hon sig sanningen om den katastrof i det förflutna som nu hinner ikapp de inblandade.


Omdöme:
Den här kan jag rekommendera, även om det inte är den allra bästa bok jag någonsin läst (och det är ju ändå inte många som får det omdömet), så är det en spännande bok som man gärna vill komma framåt med.  berättelsen varvar mellan nutid och dåtid på ett bra sätt utan att förvirra och berättelsen går framåt på flera olika nivåer hela tiden. Man får även lära känna mördaren, utan att förstå vem i hela friden det kan vara...
Spännande och totalt oväntad upplösning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar