fredag 5 juli 2013

Flytande barn

Den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 6 år är drunkning.  Som tur är finns det saker man kan göra för att minska riskerna att ens barn drunknar. Det första, och viktigaste, är naturligtvis att aldrig, aldrig lämna barnen vid eller i vatten utan konstant uppsikt.
Det andra man kan göra, som kanske är lite svårare, är att lära barnen flyta redan när dom är små.  Det är kanske inte jättelätt, särskilt om man har en son eller dotter som inte är jätteförtjust i att bada, men ack så viktigt!

Som tur är så finns det ett program som hjälper oss föräldrar med det. Ett program med råd och tips och övningar som Trygg Hansa och Svenska Livräddningssällskapet har tagit fram. Programmet heter Babybojen och innehåller  3 videofilmer (se lite längre ner) och  ett kit med tryckt information och saker som kan vara till hjälp för att utföra övningarna som man kan beställa hem (bland annat en vattenkanna och en pingisboll).

Jag har den stora äran att lotta ut ett sådant kit till en av er!

Det enda du behöver göra för att delta i utlottningen är att lämna en kommentar där du motiverar varför just du ska få kitet (glöm inte att lämna någon slags kontaktuppgift).
För extra lotter kan du göra någon eller alla av följande:

 • Tipsa om utlottningen i din blogg (lämna en länk i din kommentar)
 • Följ oss på bloglovin (tala om i kommentaren vilket nr du blev)
 • Gilla vår sida på facebook (tala om i kommentaren med vilket namn du gillar)
Jag kommer att dra en vinnare på kvällen fredagen den 12 juli 20133 kommentarer:

 1. Tack så mycket!!
  Hoppas du haft en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jag vill väldigt gärna vara med i utlottningen.
  Har inte något pyttelitet barn själv längre men en svägerska som precis fått barn och en som ska ha om några veckor och jag vill gärna skänka ett kit till någon av dem.

  SvaraRadera
 3. Jag vill naturligtvis vara med och göra min lillprins badupplevelser säkrare. Jag har varit dålig på att läsa bloggar och såg inlägget alldeles nyss, men förhoppningsvis är det inte för sent.

  SvaraRadera