tisdag 15 oktober 2013

Besök på akuten...Nu har det varit så där ont om tid för bloggen igen... I söndags morse fick Clara ett anfall igen och det blev till att ta med henne i ilfart till akuten. Det var första gången vi fick anledning att använda akut-medicinen vi fått som ska bromsa anfallet. En medicin som vi ska ge hemma innan vi åker till sjukhuset för att minska risken för skador som anfallet kan orsaka. Jag var lite nervös innan eftersom man liksom inte kan "övningsköra" utan man måste ge medicinen i skarpt läge liksom, men det var enkelt och gick hur bra som helst, och när Peppe och Clara kom fram till akuten var anfallet nästan helt avstannat.

Hon fick stanna kvar ett par timmar tills dom såg att hon var helt okej och dom tog lite blodprover för att kolla om hon hade någon infektion i kroppen och på vilken nivå medicinen låg. Eftersom värdena var bra fick hon åka hem. Nu försöker vi få tag på läkaren på sjukhuset i stan för att höra om hon tycker att vi borde komma in och göra ytterligare kontroller.

Det kom lite chockartat faktiskt, eftersom vi höjde hennes medicindos förra veckan när vi var på vanlig kontroll. Dom hittade i och för sig en liten, liten fästing i knävecket och redan på söndagskvällen började hon visa ordentliga förkylningssymptom, så det var kanske någon av dom två som utlöste anfallet.

Hon har fått antibiotika i förebyggande ifall fästingen har gett henne någon infektion, men den kan inte ha suttit där länge för Peppe sa att den inte var mycket större än ett sandkorn...7 kommentarer:

 1. Vad läskigt! Men skönt att allt gick bra och att hon fick komma hem så fort! Massa kramar

  SvaraRadera
 2. Usch vilken söndag! Men skönt att allt gick bra med akutmedicinen, då vet ni att OM det skulle inträffa igen så behöver ni inte oroa er över just den medicineringen i alla fall. Fästingar måste förresten vara typ världens mest onödiga kryp...

  SvaraRadera
 3. Men fy också! Stackars liten. Skönt hon mår bättre idag. Och jag hoppas att ni slipper använda dom där akutmedicinerna fler gånger ...

  SvaraRadera
 4. men fy vad läskigt! tur att det gick bra i a f. det är hemskt när ens små råkar ut!

  SvaraRadera
 5. Usch så jobbigt! Hoppas ni mår bättre allihop idag.
  Det kanske blev en kombination av de tre som utlöste anfallet? Medicinökning, infektion och fästingbett. Var och en för sig inga stora grejor men tillsammans kanske det blev lite mycket för den lilla kroppen..?
  Så skönt att akutmedicinen funkade bra! Vet hur jobbigt det är att se sin familjemedlem ligga och krampa. Men också ett gott tecken att hon hämtar sig så fort och att det "bara" blir ett anfall.
  Hoppas att det här blir det sista!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Usch, stackare! Hoppas att hon mår bättre nu och att ni får reda på vad orsaken kan ha varit. Håller tummarna att det inte blir fler anfall nu!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Säger det samma. Kanske var det en kombination av tre saker. Hoppas att dosen är rätt nu och att allt håller sig lugnt.

  SvaraRadera