tisdag 1 oktober 2013

Typiskt...


Idag åkte vi iväg hemifrån direkt på morgonen, så fort alla vaknat. Innan någon fått frukost. Det var dags för blodprov igen. Dags att kolla så att Claras medicindos fortfarande är rätt och att hon har tillräckligt med vita blodkroppar. Den här gången fick Matilde också följa med, eftersom vi tänkte passa på att ta det där blodprovet som ska visa om hon är glutenintollerant eller inte.
Clara börjar bli ganska van vid att bli stucken. Hon gillar det inte och hon gråter naturligtvis, men det går fort över. Matilde blir lite mer chockad och gråter en bra stund efteråt. När sen tjejen i receptionen tycker synd om henne när vi kommer ut passar hon på att låtsasgråta lite också ;) Hon är rätt finurlig av sig ;)
Nåja, blodproverna blev tagna och vi gick iväg till kompisens hotell som ligger i närheten för att ge tjejerna frukost (och sno åt oss lite själva från den fina frukostbuffén). Sen promenerade vi omkring i den lilla staden i nästan 2 timmar i väntan på Claras nästa blodprov. Hon måste ta två stycken för att kolla dosen av medicinen. Ett innan hon tar medicinen på morgonen och ett 2 timmar efter att hon tagit den.
Det är här det visar sig hur korkade föräldrar dom stackars barnen har.... Clara kräktes lite ungefär 10 minuter efter att hon fått medicinen, så vi var tvungna att ge henne lite till för säkerhets skull. Läkarna har sagt att om hon kräks inom 15 minuter så ska vi göra så. Vad vi inte tänkte på just då var att det kanske inte blir riktigt rätt med blodproverna då.... Så där promenerade vi omkring och tyckte att tiden gick enormt långsamt... Väl tillbaka på kliniken så berättar vi att hon kräkts och att hon fått lite mer medicin. Naturligtvis är det ingen ide att ta blodprov nummer två. Det kommer att visa helt fel. Vi måste komma tillbaka en annan dag och ta om från början....
Så det var ju bara att åka hem då.... SÅÅÅ typiskt... Nåja, det viktigaste får vi ju reda på och det är om dosen hon tar på kvällen "håller" ända till morgonen.
Och så får vi ju reda på om Matilde är glutenintollerant eller inte... Alltid något...

1 kommentar: