måndag 28 juli 2014

Att välja bilbarnstol


Att välja bilbarnstol är inte lätt. Det finns ju hur många modeller och sorter som helst. För oss som bor utomlands men ändå vill följa svenska säkerhetsregler blir det ett problem så fort barnet väger mer än 15 kg. Det är nästan omöjligt att få tag på bakåtvända stolar för lite större barn, i alla fall här i Italien.

Jag mailade flera stora, svenska nätbutiker och frågade om det var möjligt att få en stol skickad utomlands. Samtliga svarade att tyvärr, "vi har ingen möjlighet att skicka utanför Sverige"... Bullshit, det är klart ni har möjlighet, det är bara att skriva rätt adress och skicka iväg det... Ni har ingen lust helt enkelt!

Nåja, i en grupp för utlandssvenskar på fb fick jag tips om www.carseat.se som BARA säljer bakåtvända stolar, kontrollerade och godkända av svenska myndigheter.  Dom skickar dessutom mer än gärna utomlands, och inom Europa kostar frakten bara 30 euro, vilket är mycket billigt med tanke på volym och vikt.

Jag hade svårt att välja vilken stol vi skulle ha. Det är ju mycket att tänka på... Allt från storleken på bilen till hur länge man vill kunna använda den, och i vårt fall även det faktum att Clara är ovanligt lång. Jag mailade till carseat.se och angav alla fakta och fick jättebra hjälp med att välja stol. Verkligen fin service!

Till slut blev det en axkid minikid till Clara. Lite i största laget för en ford fiesta, för det går inte att luta bak stolen, det finns det inte plats till. I vårt fall så funkar det ju bra ändå eftersom Clara är såpass stor att hon kan sitta upprätt, men det kan vara bra att veta om man har mindre barn som behöver sitta lite bakåtlutade.

Matilde fick ingen ny stol just nu, hon är ju både kortare och lättare än Clara och sitter fortfarande bra i den gamla stolen, men när det blir dags blir det definitivt via carseat.se igen.

3 kommentarer:

  1. I dagens läge är det verkligen inga problem att skicka utomlands. Ett ovanligt dumt argument. Men skönt att det löste sig ändå!

    SvaraRadera
  2. Så bra att du fick nys om detta företaget, och vilken service! Många gånger tar man ju förgivet att det ska vara en baggis att få saker skickade, så trist att företagen var så neggo till det, betalar man själv frakte nså tycker jag de skulle ha den serrvicen... Men det löste sig ju ändå som tur är! Hoppas du har en fin måndagskväll! KRAM

    SvaraRadera
  3. Skönt att du hittat ett ställe som kan skicka. Tänk att det är så olika mellan länder. Säkerheten borde råda överallt.

    SvaraRadera