måndag 22 september 2014

Andrea Vitali - Olive comprese


Igår läste jag äntligen ut Olive comprese av Andrea Vitali. Det tog sin lilla tid. Det var länge sedan jag läste en bok på italienska så det gick lite trögt, sen har det ju varit så mycket annat på sistone så det har inte blivit många sidor lästa innan man somnat.
Boken handlar om människorna i det lilla samhället Bellano på 30-talet... Många ganska speciella personligheter, och väldigt många underliga saker som händer i den lilla byn.
En underhållande bok som jag kan rekommendera om det är någon av er som kan italienska. Tyvärr verkar den inte finnas översatt till svenska.


4 kommentarer:

 1. Då får jag lov att lära mig italienska alltså. ;-)

  SvaraRadera
 2. Räcker det med en lektion på nybörjarkurs? Nej trodde väl det. Jag har en bok på italienska som jag har kikat i.Det är en Harry Potter och jag jämför med mina svenska och engelska HP-böcker.
  Tack för svaret om vädret. Kanske vi tar en tur dit i december.

  SvaraRadera
 3. sv; Ojdå! tre låter tidigt också för en morgonmänniska som mej:)
  Hoppas ni sovit gott!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Tyvärr fixar jag nog inte det. Kanske finns det en engelsk översättning att få tag i. Näpp, inte ens det när jag kollade på Goodreads, bara tyska och franska. Synd! Läser just nu förresten Havet i gryningen (Mare al mattino) av Margaret Mazzantini.

  SvaraRadera