fredag 3 oktober 2014

Italiensk dagbok - Kristina KappelinBaksidestext:
"Italien verkar innesluta mänsklighetens alla goda och dåliga sidor i en lika charmig som chockerande blandning, och står på ett besynnerligt sätt emot tiden. Italienarna fortsätter att leva sina liv, inte tack vare, utan trots det samhälle de själva byggt upp."

Den folkkära Kristina Kappelin flyttade till Italien för trettio år sedan. Med humor, värme och skärpa ger hon oss här personliga inblickar i det italienska samhället och journalistens vardag. Hon beskriver allt ifrån kvarterslivet i Roms centrum och Kafkalika utflykter i italiensk byråkrati till en kungamiddag med Anita Ekberg bland gästerna samt ett unikt möte med påve Franciskus.

Omdöme:
Mycket intressant att läsa om en annan svenskas upplevelser och tankar kring livet i Italien. Igenkänningsfaktorn är hög, även om det finns vissa saker som jag inte alls känner igen, men så är det också en enorm skillnad mellan att leva i Rom och att leva på Sicilien.
Avsnittet om byråkrati skrattade jag gott åt, för det känner jag igen allt för väl.


3 kommentarer:

 1. Tack så hemskt mycket för boktipset!
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att det är stor skillnad på Sicilien jämfört med Rom.

  SvaraRadera
 3. Kände också igen det mesta och instämmer efter snart 40 år i Italien. Rätt och på pricken samt skrivet med en stor portion kärlek som vi väl, trots allt, har till detta land.

  SvaraRadera