tisdag 28 oktober 2014

Underbara dagis


Innan tjejerna började på dagis var jag väl inte direkt positiv, tänkte att ja, ja, vi får väl se hur det fungerar...
Men jag måste säga att jag är så fantastiskt glad att vi fick den skolan som vi valt, och att personalen överträffar alla mina förväntningar. (Utöver strulet med Claras assistent, som såklart INTE dök upp igår trots att både jag och lärarna aviserat att Clara skulle komma tillbaka igår).

Tjejen till vänster på bilden är Matildes assistent. Hon är kanonbra. Tjejerna har gått på dagis i en och en halv månad nu och Matilde har vuxit något alldeles otroligt sedan dess. Hon älskar sin assistent och börjar springa mot sitt klassrum så fort vi kommer in i entren på skolan.  Hon har blivit lugnare, hon komunicerar mera (på sitt eget vis, inga ord ännu), hon är mycket mer gosig (tjejen som för ett år sedan inte alls ville ha någon fysisk kontakt), och hon ger väldigt mycket mer ögonkontakt.

Tjejen som håller i Clara är också assistent. Hon jobbar i Claras klass med två tvillingpojkar, men är en hel del även med Clara. En mycket rar tjej.

Damen till höger är Claras klasslärare. Hon har stor erfarenhet av barn med speciella behov och är grymt duktig på att se till att ALLA barn blir involverade i gruppen och i alla aktiviteter. Hon är full av entusiasm och energi och det märks att hon älskar sitt jobb.
När vi kom in i klassrummet igår efter en veckas frånvaro fullkomligt kastade ett gäng ungar sig över Clara och pussade och kramade henne.

Det var så underbart att se, och det var härligt att vara med en stund igår och se hur barnen fungerar i sina grupper. Clara är omtyckt av många i klassen. Matilde har en liten svans av beundrare som följer henne var hon går. Det är tydligen 3 pojkar av dom äldre barnen i hennes klass som är väldigt förtjusta i henne. Matilde själv spelar oberörd, men nog tyckte jag att hon såg ganska nöjd ut ;)5 kommentarer:

 1. Så utrolig flott at det fungerer så bra ❤️

  SvaraRadera
 2. Så skönt att det fungerar bra i alla fall, bortsett från assistenten. Jag känner mig inte heller helt positiv till förskolan och det beror nog delvis på att jag har jobbat på flera i den här staden och hört en hel del. Vi får väl se hur det blir sen när det är aktuellt för vår lille!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt!!! Jag blir så glad för din/er skull.
  kram!

  SvaraRadera
 4. Hihi, vad härligt att de trivs och utvecklas!

  SvaraRadera
 5. Så roligt att det börjar falla på plats och att såväl ni som flickorna är nöjda. Ibland tar det lite tid att komma in i rutiner och så men de flesta barn brukar trivas bra och utvecklas snabbt i samspelet med jämgamla :-)

  SvaraRadera