onsdag 26 november 2014

Rektorn ljugerI onsdags när jag hade varit hos rektorn och fått rådet av henne att hålla Clara hemma om hennes assistent är frånvarande skrev jag om mötet i vår förenings forum och fick nästan direkt svar av flertalet mammor att det var ren bullshit. (Vilket jag iofs misstänkte, det lät lite väl enkelt för skolan på det viset). Det är ALLTID skolans ansvar att se till barnens säkerhet, och det är skolans ansvar/skyldighet att se till att en ersättare finns på plats när ordinarie personal är frånvarande.

Bara det faktum att rektorn råder föräldrar att hålla barnen hemma är tydligen straffbart bara det. Att säga att ansvaret är vårt om vi lämnar vårt barn i skolan när skolan misslyckats med att skaffa fram personal är antagligen också möjligt att anmäla till polisen.
En mamma rådde mig att be rektorn om att få det skriftligt, vilket antagligen kommer få henne att skruva lite på sig ;)

Idag ska jag dit igen, ska bli intressant att höra om hon har någon lösning på problemet. En mamma i föreningen har hjälpt mig att skriva ett mycket strikt och surt brev som jag hade tänkt visa upp för henne idag, men det är inte klart än. Det behövdes göras några ändringar och sen ska föreningens advokat kolla igenom det och skriva i alla lag--nr som vi hänvisar till.
Som avslutning på brevet står det att vi förväntar oss att man löser situationen inom 7 dagar, och att vi vill ha ett skrftligt svar inom den tiden, annars går vi vidare med advokat och stämning.

Det här brevet, om vi behöver skicka iväg det, kommer att skickas inte bara till rektorn men även till  borgmästaren, skolchefen för hela regionen och en del andra instanser...11 kommentarer:

 1. BRA!! Stå på, ikke gi dere. Det er skolens ansvar å ta hånd om barna når de er på skolen.

  SvaraRadera
 2. Så onödigt att ni ska behöva kämpa så, men stå på er!!

  SvaraRadera
 3. Vad jobbigt att behöva kämpa för det också , ni har väl nog ändå.
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Oj, det är en helt annan värld där borta hos er... advokater? Men tyvärr verkar de ju behövas... Kämpa på!

  SvaraRadera
 5. Hoppas verkligen att det ordnar sig redan idag! Ni har väl tillräckligt att kämpa med ändå! Lycka till!
  Kram Margaret

  SvaraRadera
 6. Det är nog bra att visa att ni är bestämda redan från början! Om jag har lärt mig något under åren med barn i italiensk skola så är det att bara skriftlig kommunikation räknas. Detta är verkligen en petitess i sammanhangen, men jag korrigerade en gång skriftligen V's frökens rättning av ett prov (eftersom de smet undan vid hämtning och lämning var det i princip omöjlig att framföra något muntligt) och det var INTE uppskattat. Haha.

  SvaraRadera
 7. Men oj! Det verkar ju helt galet! Otroligt att man ska behöva lägga så mycket tid på administration..
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 8. You go girl!!! Jag håller på dig!.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det var väl det jag visste! Ge dig inte :-)

  SvaraRadera
 10. Jag håller tummarna för att mötet idag gick bättre...!

  SvaraRadera
 11. Men, vad skönt att höra att det inte ska fungera så och vad härligt att du får så mycket hjälp med detta. Jag hejar på!

  SvaraRadera