lördag 20 december 2014

Julavslutning

Matilde med sin fantastiska speciallärare.

Den fina lilla korgen...


Motströms....

Clara med sin speciallärare

"Oh no"

Faster Maria var såklart också med.

Igår var det dags för barnens första julavslutning på dagis. Lärarna hade varit snälla och planerat in tiderna så att dom flesta flerbarnsföräldrar skulle kunna vara med på alla sina barns små föreställningar.
Matildes julspel började kl 9.30 Eftersom klassen är blandad med större barn så gjorde man en riktig liten show tillsammans med klassen som består av bara femåringar. Matildes uppgift, tillsammans med dom andra småttingarna, var att gå ett varv runt scenen och sedan gå fram till jesusbarnet och lämna gåvor.
Matilde hade dock ingen lust alls att gå i rad med dom andra barnen utan sprang mest omkring.. Inte heller hade hon lust att lämna ifrån sig den söta lilla korgen med blommor i till jesusbarnet :)

Claras klass, som bara består av småttingar, nöjde sig med att framföra några julsånger och en dikt. Trots idogt övande var det lite svårt för dom  flesta att komma ihåg hela texterna på sångerna :)
Alla försökte dock utom Clara som uppenbarligen inte alls var sugen på att sjunga :)

Nu har vi nästan 3 veckors jullov framför oss...  Inget jag direkt ser fram emot, för speciellt Matilde blir så himla rastlös när hon inte får göra av med en massa energi på dagis... Vi får hoppas att faster har mycket ledigt så att hon kan hjälpa oss att åka på lite små utflykter.


3 kommentarer:

 1. Visst är det mysigt att se när dom har olika uppvisningar även om det inte alltid blir som det är tänkt. Men det är ok för barn att gå sin egen väg:) .
  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera
 2. När barnen är i den åldern är det sällan som allting går på räls men det brukar bli fint ändå! Hoppas ledigheten blir bra.

  SvaraRadera
 3. Det är ju så mysigt med avslutningar. Barnen är så söta när dom har sina uppvisningar :)
  Kram Petra

  SvaraRadera