söndag 31 maj 2015

Bortskämd...


Den här lilla damen... hon vet hur man lindar alla utom sin mamma runt lillfingret. Herrejösses vilket liv det är när vi är hos farföräldrarna (och när dom eller faster är här hemma).  Det är ju tur att hon har en elak mamma så att det åtminstone blir LITE balans på det hela.
Idag ville hon gå ut i trädgården igen efter maten. Det vill säga när hon själv tyckte att hon hade ätit färdigt men ingen annan hade det... Det drogs i armar mot ytterdörren, det gräts och det skreks, men elaka mamman sa nej. Vi ska inte gå ut nu. Vi äter lunch. Självklart inser hon att mamman inte har någon makt att tala om när farmor, farfar och farbror är med, vilket ledde till att farbror gick ut och lekte med henne.
Efter middagen bjöds det på glass. Inomhus. Vid matbordet. Men inte ens det kunde locka den lilla damen att komma in. Jag såg farfar stå och smussla med ryggen mot oss andra vid frysen, och likt ett trotsigt barn smuggla med sig en glass ut till favoritbarnbarnet.... 

När det så var dags att byta blöjor och sen åka hem lyckades faster få med henne in, men sen lurade hon med sig farbror ut på terassen.... Men då satte faster ner foten och tvingade farbror att transportera skrikande ung dam från terassen, genom huset, genom trädgården och ut till bilen med kommentaren:
- Så kanske han lär sig att inte alltid låta henne få som hon vill.... när han själv får ta hand om konsekvensen...

Viva faster!


8 kommentarer:

 1. Barn har en förmåga att utnyttja vissa situationer ;-)

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Tur att hon har en elak mamma så hon inte alltid får som hon vill. Samt en faster som sätter ner foten vid behov. ;-)

  SvaraRadera
 3. Barn är verkligen luriga och vet precis hur de ska få sin vilja fram, men med en lagom elak mamma blir det säkert lite balans i tillvaron.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Dom vet vad som funkar när också ;)
  Kram Petra

  SvaraRadera
 5. Barn är inte alls luriga, de kan inte räkna ut orsak och verkan. Vi vuxna tolkar in våra känslor i barnens beteende. Barn försöker bara hitta bra vibbar, som t ex i en gungande vagn utanför en butik. Låt dem leva!

  Carla

  SvaraRadera
 6. Här utnyttjas farmor och farfar också ... men då är dom oftast helt slut också när dom varit barnvakt ;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hihihi, det där med stark vilja känns igen på något sätt : ) Jag kommer ihåg när mina var mindre och kom hem till mormor, det var bara att ge upp på en gång!

  SvaraRadera