måndag 18 maj 2015

En god människa - Nick Hornby


Baksidestext:
Katie är en läkare i 40-årsåldern som är missnöjd med det mesta i sitt liv - sin man, sina barn och sina patienter. Hon är gift med David, som är kolumnist under signaturen "Argast i Holloway", och äktenskapet går på tomgång. När Katie inleder ett förhållande med en annan man inser hon att hon vill skiljas, men David vägrar.
Katie stannar trots allt, och David genomgår efter besök hos en helbrägdagörare en enorm förvandling. All ilska är som bortblåst och han ska nu bara göra gott. Dessa världsförbättrarplaner sätter deras relation på ännu hårdare prov.


Omdöme:
En rolig bok som samtidigt lämnar utrymme för eftertanke. Det uppstår en del ganska dråpliga situationer och ibland är det till och med lite tragiskt, men inte sådär så att skrattet fastnar i halsen som det kan göra ibland. Ganska mycket feelgood rakt igenom trots att det i grund och botten är en ledsam historia, i alla fall från början.
Många av oss har nog vid minst ett tillfälle befunnit oss i en situation där vi funderar mycket om det liv vi har verkligen är det vi VILL ha, om det är såhär det ska vara, eller om det finns något bättre runt hörnet...2 kommentarer:

  1. Roligt med böcker. Tack för tipset.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Men grannens gräs är inte alltid grönare ;-) Tack för tipset!

    SvaraRadera