onsdag 3 juni 2015

Studera italienska i Italien


Det bästa sättet att lära sig ett språk är att studera det i det land där det pratas. Här i Italien finns många skolor som lär ut italienska på heltid och en av dom är Babilonia i Taormina. Det var här jag lärde mig italienska. Det var meningen att jag skulle stanna i 6 månader men jag trivdes så bra att jag förlängde till 1 års studier (efter ett år är man enligt CSN fullärd. Det är inte sant, men man är en bra bit på väg).
Man kan även studera italienska i bara en eller två veckor, medans man är här på semester. Eftermiddagarna är ju lediga så man hinner gott och väl utforska omgivningarna efter skolan.
Bablionia ligger centralt i mysiga Taormina i fina lokaler med stor, mysig trädgård. Det är inte ovanligt att lektionerna hålls utomhus.


Lärarna är engagerade och mycket duktiga. Många av lärarna som jag hade för drygt 10 år sedan är fortfarande kvar!
Skoldagarna är upplagda så att man först studerar grammatik 2 timmar på morgonen, och sedan efter kaffepausen studerar man konversation i två timmar och övar på det man diskuterat tidigare på morgonen.
På eftermiddagar, kvällar och helger ordnar Peppe en massa aktiviteter. Allt från kurs i siciliansk matlagning till föreläsningar, högläsning, filmvisningar och utflykter runt om på Sicilien.


Vill du veta mera kan du gå in på Babilonias hemsida. Vill man boka en kurs kan man antingen göra det direkt via skolan eller genom någon av språkskoleförmedlingarna som finns i Sverige.
Kurserna är CSN-berättigade.

1 kommentar:

  1. Men vad fräckt! Tänk om man vågat göra ett sånt språng och ändra livet helt... Men jag är nog för feg. :(

    SvaraRadera