tisdag 25 november 2008

Castelmola

Idag har jag varit på en liten utflykt på förmiddagen, närmare bestämt till Castelmola (den by som jag försökt fotografera nattetid i inslaget innan det här)... I Castelmola finns det en gammal borg allra högst upp på en klippa, vackra kyrkor och en mycket speciell bar som heter Turrisi... Borgen var inte mycket att se förutom att det är mycket vacker utsikt därifrån och både kyrkorna och baren var stängda... Så jag är inte helt nöjd med min lilla utflykt, men det är ju ändå skönt att komma ut lite grann och se något annat ibland :o)

Etna sett från "Il Castello" i Castelmola

Ett av dem små torgen i Castelmola

En söt liten gränd

7 kommentarer:

  1. vilka härliga foton.. dessutom gillar jag din stämpel där.. ;-)

    SvaraRadera
  2. Gud, vad vackert! Jättefina bilder :)

    SvaraRadera
  3. Du fick iaf med dig fina fotografier från utfykten :)
    Satt nyss och funderade på mitt eget fotograferande som är mer eller mindre obefintligt för närvarande. Att titta på vackra bilder väcker onekligen lust!

    SvaraRadera
  4. He, he! Du har rätt Pysen, dina bilder ökar på mitt sug... snart bara måste jag till Sicilien! Sittande på det där torget i Castelmola (bild två) drack jag mitt första glas Marsala. Drickbar mandel, mums! Många glas Marsala senare och även inköpta flaskor på Systembolaget här i Sverige inser jag att bästa mandelvinet fick jag där i Castelmola. :-)
    Härliga bilder!

    SvaraRadera
  5. Vilka fina bilder och vad mysigt det ser ut!
    Gillar din vattenstämpel jag också! Personlig:)
    PS jag tror jag fått trädets namn och det är en magnoliasläkting. "Parfymmichelia"
    Kram Ninni

    SvaraRadera
  6. Nu kanske jag ligger några år efter men..... Det sägs att Castelmola är inspirationen till Bamses farmors hus... Det kan man ju förstå om man står på stranden i Giardini (Schisó) och ser Castelmola och Taormina.....

    SvaraRadera